Πρώτη Ματιά: "Gods of Egypt" Του Alex Proyas

0

Πρόκειται για την νέα επική περιπέτεια φαντασίας του Alex Proyas, που επιστρέφει στη σκηνοθεσία ύστερα απο επτά χρόνια.

"Μαγεία, τέρατα, θεοί και παράνοια βασιλεύει μέσα στα παλάτια και τις πυραμίδες του Κοιλάδας του Ποταμού Νείλου, σε αυτήν την ταινία δράσης-φαντασίας που είναι εμπνευσμένη απο την Αιγυπτιακή μυθολογία.

Με την επιβίωση της ανθρωπότητας να κρέμεται απο μια κλωστή, ένας απροσδόκητος ήρωας ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό την διάσωση του κόσμου και της αγαπημένης του. Ο Set (Gerard Butler), ο αδίστακτος θεός του σκότους έχει σφετεριστεί τον θρόνο της Αιγύπτου, παρασύροντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και την σύρραξη. Με μόλις μια χούφτα ηρωικών ανταρτών που αντιτίθενται στην βάναυση ηγεμονία του Set, o Bek (Brenton Thwaites), ένας τολμηρός και εριστικός θνητός, στρατολογεί την βοήθεια του πανίσχυρου θεού Horus (Nikolaj Coster-Waldau), σε μια αταίριαστη συμμαχία ενάντια στον σατανικό αφέντη.
Καθώς η συναρπαστική μάχη ενάντια στον Set και τους αυλικούς του, τους ταξιδεύει στην μετά θάνατον ζωή, διασχίζοντας τους ουρανούς, οι θεοί και οι θνητοί θα πρέπει να δοκιμάσουν το θάρρος τους και τις θυσίες αν θέλουν να επικρατήσουν στην εξωπραγματική τελική αναμέτρηση."

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο ταλαντούχος Alex Proyas ("The Crow", "Dark City"), ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι σεναριογράφοι του "Dracula Untold", Burk Sharpless και Matt Sazama.

Πρωταγωνιστούν οι Gerard Butler (“300”), Nikolaj Coster-Waldau ("Game of Thrones", "Mama"), Geoffrey Rush ("Shine", "Pirates of the Caribbean"), Rufus Sewell ("Dark City"), Chadwick Boseman ("Get On Up"), Elodie Yung ("G.I. Joe: Retaliation"), Brenton Thwaites ("The Signal"), Abbey Lee ("Mad Max: Fury Road") και Courtney Eaton ("Mad Max: Fury Road").

Η πλούσια μυθολογία της Αιγύπτου αποτελεί πάντα ένα καλό υπόβαθρο για μια κινηματογραφική ταινία, πόσο μάλλον όταν στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο dark σκηνοθέτης Alex Proyas, πλαισιωμένος απο αξιόλογους ηθοποιούς.

Ομως οι πρώτες ενδείξεις γύρω απο το νέο του φίλμ δημιουργούν ερωτηματικά, καθώς τα πρώτα posters μαρτυρούν μια υπερβολικά στυλισαρισμένη αισθητική, που θυμίζει κάτι απο το "Immortals" και το "Exodus: Gods and Kings", δυο φίλμ που απέτυχαν να αποδώσουν με ρεαλισμό την εποχή τους...

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο.

Δείτε τα posters [IMDB]:

Gods of Egypt poster

Gods of Egypt poster

Gods of Egypt poster

Gods of Egypt poster

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.