Πρώτη Ματιά: "Creed" Του Ryan Coogler

0

Πρόκειται για την έβδομη ταινία απο το franchise του "Rocky", ένα franchise που μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής.

"Ο Adonis Johnson (Michael B. Jordan) δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρεών βαρών Apollo Creed, που πέθανε πρίν αυτός γεννηθεί. Παρόλαυτα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί οτι το μπόξ είναι μέσα στο αίμα του και έτσι ο Adonis κατευθύνεται στη Philadelphia, το μέρος όπου ο Apollo έδωσε τον θρυλικό αγώνα ενάντια σε ένα σκληροτράχηλο νεαρό με το όνομα Rocky Balboa.

Φτάνοντας στην πόλη, ο Adonis εντοπίζει τον Rocky και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του ότι βρίσκεται πλέον εκτός του μπόξ, ο Rocky βλέπει στον Adonis την δύναμη και αποφασιστικότητα που είχε και ο Apollo, ο μεγάλος αντίπαλος που εξελίχθηκε στον καλύτερο του φίλο. Ο Rocky τελικά πείθεται και αναλαμβάνει τον νεαρό πυγμάχο, αν και ο πρώην πρωταθλητής μάχεται με έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι ο πιο θανάσιμος που αντιμετώπισε ποτέ.

Με τον Rocky στη γωνιά του, σύντομα ο Adonis θα έχει την ευκαιρία του για τον τίτλο. Θα μπορέσει όμως να αποκτήσει την θέληση και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, πρίν να ανέβει στο ρίνγκ?"

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ryan Coogler ("Fruitvale Station"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Aaron Covington, βασισμένοι φυσικά στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Sylvester Stallone.

Στο ρόλο του Adonis Johnson βρίσκεται ο ανερχόμενος Michael B. Jordan ("Chronicle", "Fruitvale Station", "Fantastic Four"), στο ρόλο του Rocky επιστρέφει φυσικά ο Sylvester Stallone, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Tessa Thompson ("Selma"), Phylicia Rashad ("Cosby"), Graham McTavish, Will Blagrove και Anthony Bellew.

Υστερα απο το "Fruitvale Station", ο σκηνοθέτης Ryan Coogler συνεργάζεται ξανά με τον Michael B. Jordan, σε μια ταινία που αν και ανήκει σε ένα μεγάλο franchise, αναμένεται να κινηθεί με διαφορετικό και ανεξάρτητο στύλ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των ταινιών Rocky, o Stallone δεν υπογράφει το σενάριο.

Περιορισμένος πλέον στο ρόλο του συμπρωταγωνιστή και του παραγωγού, ο Stallone πολύ σοφά βάζει νέο αίμα στο franchise, επιλέγοντας ανερχόμενο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, σε μια προσπάθεια να τονώσει το franchise, το οποίο ύστερα απο την τέταρτη ταινία έχει περάσει στην ανυποληψία...

Το "Creed" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου του 2015.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.