Πρώτη Ματιά: "Bridge of Spies" Του Steven Spielberg

0

Πρόκειται για τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Steven Spielberg, ενα ψυχροπολεμικό θρίλερ που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρίν απο μερικούς μήνες.

"Η ιστορία του James Donovan (Tom Hanks), ενός δικηγόρου που εργάστηκε για λογαριασμό της CIA με σκοπό την μυστική διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση ενός Αμερικανού πιλότου που καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης το 1960. Μια περίοδο όπου οι ανταλλαγές αιχμαλώτων ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Σοβιετικούς ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο και λάμβαναν χώρα στην Γέφυρα των Κατασκόπων, μια πραγματική γέφυρα που ένωνε τα εξωτερικά όρια του Δυτικού Βερολίνου με το Potsdam, που βρίσκονταν υπό τονν έλεγχο της Ανατολικής Γερμανίας."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται φυσικά ο Steven Spielberg, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Ethan Coen, Joel Coen ("The Big Lebowski", "No Country for Old Men", "Fargo") και Matt Charman.

Glienicke-bridge

Η Γέφυρα Glienicke ή "Γέφυρα των Κατασκόπων"

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του James Donovan βρίσκεται ο Tom Hanks, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Amy Ryan, Alan Alda, Billy Magnussen, Mark Rylance, Austin Stowell, Eve Hewson, Domenick Lombardozzi, Sebastian Koch, Michael Gaston, Stephen Kunken, Haley Rawson.

Αν και ο Spielberg διαθέτει καλό προηγούμενο με ταινίες αυτού του είδους, η μονοδιάστατη προσέγγιση του και η πολλές φορές υπέρμετρα πατριωτική στάση του, περιορίζουν το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ακόμη ψυχροπολεμική ταινία, που δεν φαίνεται να διαθέτει και το πολύ πλούσιο cast.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.