Πρώτη Ματιά: "Ben-Hur" Του Timur Bekmambetov

0

Πρόκειται για το remake της επικής ταινίας "Ben-Hur", του William Wyler που κυκλοφόρησε το 1959, με πρωταγωνιστή τον Charlton Heston. Με ένα πρωτοφανές επίπεδο παραγωγής για την εποχή του, το φίλμ του Wyler κέρδισε 11 Oscars και μέχρι σήμερα θεωρείται μια απο τις πιο επικές κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών.

"Ενας Εβραίος πρίγκηπας παγιδεύεται απο ένα Ρωμαίο αξιωματικό (και φίλο του), για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Ετσι, καταδικάζεται και στέλνεται στίς γαλέρες σαν σκλάβος για την υπόλοιπη ζωή του. Εκεί όμως θα ξανακερδίσει την ελευθερία του και θα επιστρέψει πίσω αναζητώντας την εκδίκηση του."

Στην σκηνοθεσία του remake βρίσκεται ο Timur Bekmambetov ("Night Watch", "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"), ενώ το σενάριο που βασίζεται στη νουβέλα του Lew Wallace, έγραψαν ο Keith Clarke ("The Way Back") και ο John Ridley ("12 Years a Slave").

Την κινηματογράφηση του φίλμ έχει αναλάβει ο Oliver Wood ("The Bourne Supremacy", "The Bourne Ultimatum"), ενώ την μουσική υπογράφει ο Marco Beltrami ("The Hurt Locker").

Οι πρωταγωνιστες της ταινίας Ben-Hur

Jack Huston, Nazanin Boniadi, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro, Pilou Asbaek.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Juda Ben-Hur βρίσκεται ο Jack Huston ("Boardwalk Empire"), στο ρόλο του Messala βρίσκεται ο Toby Kebbell ("RocknRolla"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Morgan Freeman ("The Shawshank Redemption"), James Cosmo ("Braveheart"), Nazanin Boniadi ("Homeland"), Rodrigo Santoro (300), Pilou Asbaek ("A Hijacking"), Sofia Black-D'Elia, Marwan Kenzari, Ayelet Zurer, Haluk Bilginer.

Αν και το remake του Timur Bekmambetov διαθέτει αξιόλογους συντελεστές πίσω και μπροστά απο τις κάμερες, οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με το αριστούργημα του William Wyler δεν θα ευνοήσουν το νέο φίλμ που φαντάζει αχρείαστο και άσκοπο.

Η ταινία που αποτελεί μια συμπαραγωγή της MGM και της Paramount, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Αύγουστο.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.