Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018

0

Το 2017 ετοιμάζεται να φύγει και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2018. Ως συνήθως σε αυτό το site, η λίστα μας απαρτίζεται απο ταινίες που είτε λόγω πλοκής, είτε λόγω συντελεστών φαντάζουν ικανές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και όχι μόνο απο οσκαρικά δολώματα που στο τέλος δεν θα παρακολουθήσει κανείς στις αίθουσες.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, έτσι και φέτος η λίστα (δυστυχώς) κυριαρχείται απο τις ταινίες comic, καθώς τα κινηματογραφικά στούντιο ξοδεύουν πλέον ολόκληρο τον ετήσιο προϋπολογισμό τους σε αυτού του είδους τις ταινίες, αφήνωντας ελάχιστο χώρο για νέες και πρωτότυπες παραγωγές. Ταινίες comic που με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν διαθέτουν ούτε σενάριο, ούτε βάθος και αναλώνονται σε έναν ανούσιο καταιγισμό οπτικών εφέ.

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 με σειρά πρεμιέρας:

"HOSTILES"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Hostiles

"Το φίλμ εξελίσσεται το 1892 και αφηγείται την ιστορία ενός θρυλικού Λοχαγού του Στρατού, που πολύ διστακτικά θα αναλάβει να συνοδεύσει έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Cheyenne, πίσω στην οικογένεια του και στο εχθρικό έδαφος των Ινδιάνων. Κατά την διάρκεια του πολύ επικίνδυνου ταξιδιού τους απο το απομονωμένο φυλάκιο του New Mexico, στα βοσκοτόπια της Montana, οι πρώην θανάσιμοι εχθροί θα συναντήσουν μια νεαρή χήρα που η οικογένεια της δολοφονήθηκε στις πεδιάδες. Μαζί, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιβιώσουν στο επικίνδυνο τοπίο και τις εχθρικές φυλές των Comanche που βρίσκονται στο δρόμο τους."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Scott Cooper ("Black Mass", "Out of the Furnace", "Crazy Heart"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Donald Stewart ("The Hunt for Red October"). Την κινηματογράφηση του φίλμ έχει επιμεληθεί ο Masanobu Takayanagi ("The Grey", "Silver Linings Playbook"), ενώ την μουσική του φίλμ υπογράφει ο Max Richter ("Taboo", "The Leftovers").

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λοχαγού Joseph J. Blocker βρίσκεται ο Christian Bale ("The Dark Knight"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Wes Studi ("The Last of the Mohicans"), Ben Foster ("Hell or High Water"), Rosamund Pike ("Gone Girl"), Jesse Plemons ("Fargo" S2), Stephen Lang ("Don't Breathe"), Q'orianka Kilcher ("The New World"), Paul Anderson, Rory Cochrane, Scott Wilson, Peter Mullan, Adam Beach.

Υστερα απο το "Out of the Furnace" του 2013, ο Scott Cooper και ο Christian Bale συνεργάζονται ξανά, σε ένα φίλμ που διαθέτει πολύ αξιόλογους συντελεστές και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου

Δείτε το trailer:


nbsp;

"BLACK PANTHER"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Black Panther

"Το φίλμ ακολουθεί τον T’Challa, ο οποίος ύστερα απο τα γεγονότα του 'Captain America: Civil War', επιστρέφει πίσω στο σπίτι του, το απομονωμένο και τεχνολογικά προηγμένο έθνος της Wakanda, εκεί όπου πλέον ειναι ο Βασιλιάς. Ομως, όταν ένας παλαιός εχθρός έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, το σθένος του T’Challa ως Βασιλιάς και ως Black Panther δοκιμάζεται, καθώς παρασύρεται σε μια σύρραξη που θα θέσει το μέλλον της Wakanda και του κόσμου σε κίνδυνο."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ryan Coogler ("Fruitvale Station", "Creed"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Joe Robert Cole ("Amber Lake"), βασισμένος στους χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Jack Kirby και Stan Lee.

Στο ρόλο του Black Panther βρίσκεται ο Chadwick Boseman ("Get on Up"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Forest Whitaker ("The Butler"), Andy Serkis ("Rise of the Planet of the Apes"), Martin Freeman ("The Hobbit"), Lupita Nyong’o ("12 Years a Slave"), Angela Bassett ("Malcolm X"), Michael B. Jordan ("Creed"), Danai Gurira ("The Walking Dead"), Winston Duke, John Kani, Daniel Kaluuya, Florence Kasumba, Letitia Wright και Sterling K. Brown.

Με indie σκηνοθέτη και ένα αξιόλογο cast, η πρώτη αυτόνομη ταινία του "Black Panther" αναμένεται (και ελπίζουμε) να κινηθεί κάπως διαφορετικά απο τις προηγούμενες ταινίες της Marvel, που πλέον φαντάζουν βαρετές και ανέμπνευστες.

Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου

Δείτε το trailer:


 

"ANNIHILATION"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Annihilation

"Η ιστορία ακολουθεί την αποστολή τεσσάρων γυναικών στην μυστηριώδη περιοχή "Area X", ένα κομμάτι γής των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει τεθεί μυστικά σε καραντίνα, εξαιτίας της ασυνήθιστης δραστηριότητας που έχει παρατηρηθεί εκεί. Η αποστολή αποτελείται απο μια ανθρωπολόγο, μια τοπογράφο, μια ψυχολόγο και μια βιολόγο.

Η αποστολή τους είναι να χαρτογραφήσουν το έδαφος, να καταγράψουν το περιβάλλον και το πιο σημαντικό: να αποφύγουν να μολυνθούν απο την ίδια την περιοχή X. Αυτή η αποστολή είναι η δωδέκατη που έχει αποσταλεί στην Area X. Η δεύτερη τελείωσε με μια μαζική αυτοκτονία, η τρίτη με ένα καταιγισμό πυροβολισμών μεταξύ των μελών της, ενώ η ενδέκατη είδε όλα τα μέλη της να γυρνούν άρρωστα και να πεθαίνουν λίγο αργότερα.
Οι τέσσερις γυναίκες καταφθάνουν στην περιοχή, περιμένοντας το απροσδόκητο και σύντομα διαπιστώνουν μια τεράστια τοπογραφική ανωμαλία, με μορφές ζωής που ξεπερνούν τις γνώσεις μας. Ομως αυτό που θα αλλάξει τα πάντα, είναι οι εκπλήξεις και τα μυστικά αναμέσα στα μέλη της αποστολής."

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Alex Garland ("Ex Machina"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, ενώ στην θέση του κινηματογραφιστή βρίσκεται ο Rob Hardy ("Ex Machina").

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Natalie Portman ("Black Swan"), Oscar Isaac ("Ex Machina"), Jennifer Jason Leigh ("The Hateful Eight"), Tessa Thompson ("Creed"), Gina Rodriguez ("Jane the Virgin"), Sonoya Mizuno ("Ex Machina"), David Gyasi ("Containment"), Tuva Novotny, Crystal Clarke, Cosmo Jarvis.

Με ως επί το πλείστον γυναικείους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες και με υπόβαθρο τα βιβλία του Jeff VanderMeer, η δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά του ταλαντούχου Alex Garland, αναμένεται σαν ένα υψηλής αισθητικής και αρκετά διαφορετικής φιλοσοφίας, sci-fi θρίλερ.

Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου

Δείτε το trailer:


 

"MUTE"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Mute

"Βερολίνο. Σαράντα χρόνια στο μέλλον. Μια ταραγμένη πόλη μεταναστών, εκεί όπου η Ανατολή συγκρούεται με τη Δύση, σε μια Casablanca επιστημονικής φαντασίας. Ο Leo Beiler (Skarsgard), ένας μουγγός μπάρμαν έχει ένα και μοναδικό λόγο για να ζεί εκεί και αυτή έχει εξαφανιστεί. Οταν όμως η αναζήτηση του Leo τον οδηγεί όλο και πιο βαθιά στον υπόκοσμο της πόλης, ένα περίεργο ζευγάρι Αμερικανών χειρουργών μοιάζει σαν το μοναδικό επαναλαμβανόμενο στοιχείο και ο Leo δεν μπορεί να καταλάβει αν μπορούν να τον βοηθήσουν ή ποιόν πρέπει να φοβάται περισσότερο."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Duncan Jones ("Moon", "Warcraft"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Mike Johnson.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίκσονται οι Alexander Skarsgard ("True Blood", "Tarzan") και Paul Rudd ("Ant-Man"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Sam Rockwell ("Moon"), Justin Theroux ("The Leftovers"), Noel Clarke, Florence Kasumba, Daniel Fathers, Livia Matthes, Gilbert Owuor.

Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου

Δείτε το trailer:


 

"RED SPARROW"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Red Sparrow

"Στη σημερινή Ρωσία που διοικείται απο τον Vladimir Putin, η αξιωματικός των Μυστικών Υπηρεσιών Dominika Egorova, πασχίζει να επιβιώσει στη μετα-Σοβιετική εποχή. Με διαταγές να εξελιχθεί σε "Sparrow" - μια εκπαιδευμένη πλανεύτρα, η Dominika διατάζεται να λειτουργήσει ενάντια στον Nathaniel Nash, ένα νεαρό αξιωματικό της CIA που χειρίζεται τον πιο σημαντικό κατάσκοπο της υπηρεσίας στη Ρωσία.

Καθώς η δράση ελίσσεται μεταξύ της Ρωσίας, της Φινλαδίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Dominika και ο Nate συγκρούονται σε μια αναμέτρηση επιθυμιών, κατασκοπείας και αναπόφευκτα πάθους, που απειλεί όχι μόνο τις ζωές τους αλλά και αυτές των άλλων. Καθώς οι μυστικές συμμαχίες δημιουργούνται και σπάνε, το παιχνίδι της Dominika και του Nate φτάνει σε ένα θανατηφόρο σταυροδρόμι. Σύντομα, ο ένας απο τους δυο ξεκινά μια διπλή ύπαρξη σε μια επιχείρηση ζωής και θανάτου, που αναλώνει μυστικές υπηρεσίες απο την Μόσχα μέχρι και την Washington."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Francis Lawrence ("The Hunger Games", "I Am Legend"), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Eric Warren Singer ("American Hustle") και Justin Haythe ("A Cure for Wellness"), βασισμένοι στην ομώνυμη νουβέλα του Jason Matthews.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Dominika Egorova βρίσκεται η Jennifer Lawrence ("The Hunger Games"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Jeremy Irons ("Die Hard with a Vengeance"), Matthias Schoenaerts ("Rust and Bone"), Charlotte Rampling ("45 Years"), Mary-Louise Parker ("Red"), Joel Edgerton ("Midnight Special"), Ciarán Hinds, Joely Richardson, Thekla Reuten, Sergei Polunin, Sakina Jaffrey.

Με βάση την πολύ αξιόλογη νουβέλα του Jason Matthews, τον ικανό Francis Lawrence στο τιμόνι και την Jennifer Lawrence στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το "Red Sparrow", φαντάζει σαν ένα αξιόλογο κατασκοπευτικό θρίλερ.

Πρεμιέρα: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δείτε το trailer:


 

"TOMB RAIDER"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Tomb Raider

"Η Lara Croft είναι η πολύ ανεξάρτητη κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε όταν η Lara ήταν έφηβη. Τώρα μια νεαρή γυανίκα στα 21 της χρόνια, χωρίς μια ξεκάθαρη κατεύθυνση και σκοπό, η Lara πλοηγείται στους χαοτικούς δρόμους του μοδάτου Ανατολικού Λονδίνου δουλεύοντας σαν courier, πληρώνοντας με το ζόρι το ενοίκιο, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει και στο κολλέγιο, τουλάχιστον όποτε μπορεί να παρεβρεθεί. Αποφασιμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι, αρνείται να αναλάβει την παγκόσμια αυτοκρατορία του πατέρα της, όπως ακριβώς αρνείται να αποδεχθεί και τον χαμό του.
Αν και την έχουν συμβουλέψει να αποδεχθεί τα γεγονότα και να προχωρήσει ύστερα απο επτά χρόνια, ακόμη και η ίδια η Lara δεν μπορεί να κατανόησει τι είναι αυτό που την ωθεί στο να λύσει τον γρίφο πίσω απο τον μυστηριώδη θανατό του.

Λειτουργώντας ενάντια στις τελευταίες του επιθυμίες, αφήνει τα πάντα πίσω της αναζητώντας τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν θρυλικό τάφο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοικτά της Ιαπωνίας. Ομως η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη, καθώς το να πλησιάσει και μόνο το νησί θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Ξαφνικά, η πρόκληση δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για την Lara, η οποία ενάντια στις πιθανότητες και οπλισμένη μόνο με το κοφτερό μυαλό της, την τυφλή πίστη και το πεισματάρικο πνεύμα της, θα πρέπει να ωθήσει τον εαυτό της στα όρια καθώς ταξιδεύει πρός το άγνωστο. Αν καταφέρει να επιβιώσει σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια, τότε μπορεί να κερδίσει με το σπαθί της το όνομα tomb raider."

Στη θέση του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Νορβηγός Roar Uthaug, ο οποίος σκηνοθέτησε και την πολύ αξιόλογη ταινία καταστροφής "The Wave" ["Bølgen"], ενώ το πολύπαθο σενάριο που κατά καιρούς έγραψαν οι Evan Daugherty, Marti Noxon, Mark Fergus και Hawk Ostby, αναθεωρήθηκε απο την ("Hibernation").

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Lara Croft βρίσκεται η Alicia Vikander ("Ex Machina", "The Danish Girl"), ενώ στο ρόλο του Πατέρα Mathias Vogel - του "κακού" χαρακτήρα της ιστορίας - βρίσκεται ο Walton Goggins ("Justified", "Six"). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Dominic West ("The Wire, "300"), Daniel Wu ("Into the Badlands"), Alexandre Willaume, Leo Ashizawa και Adrian Collins.

Με ταλαντούχα πρωταγωνίστρια που μπορεί με ευκολία να συνδυάσει το smart με το sexy, το "Tomb Raider" έχει μια αξιόλογη δεύτερη ευκαιρία για επιτυχία και στον κινηματογράφο, κάτι που δεν κατάφεραν οι δυο πρώτες, αδιάφορες ταινίες με την Angelina Jolie...

Πρεμιέρα: 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δείτε το trailer:


 

"MARY MAGDALENE"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - Mary Magdalene

"Η ιστορία εξελίσσεται στους Αγίους Τόπους τον πρώτο αιώνα και ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που αφήνει το μικρό ψαροχώρι της και την παραδοσιακή οικογένεια για να ενταχθεί σε ένα νέο ριζοσπαστικό κοινωνικό κίνημα. Στη κορύφη βρίσκεται ένας χαρισματικός ηγέτης, ο Ιησούς απο την Ναζαρέτ, που υπόσχεται πως ο κόσμος αλλάζει. Η Mary αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής και μια ειλικρίνεια που στερήθηκε απο τις αυστηρές ιεραρχίες της ημέρας. Καθώς η φήμη της ομάδας εξαπλώνεται και περισσότεροι ακολουθούν το εμψυχωτικό μήνυμα του Ιησού, το πνευματικό ταξίδι της Mary την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα φτάσει μέχρι την πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ, εκεί όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα γύρω απο το πεπρωμένο του Ιησού και την δική της θέση μέσα σε αυτό."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Garth Davis ("Top of the Lake", "Lion"), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Helen Edmundson ("An Inspector Calls") και Philippa Goslett ("How to Talk to Girls at Parties").

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας βρίσκεται η Rooney Mara ("The Girl with the Dragon Tattoo"), ο Joaquin Phoenix ("Walk the Line") υποδύεται τον Ιησού, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Chiwetel Ejiofor ("12 Years a Slave"), Ariane Labed ("Assassin's Creed"), Ryan Corr, Tahar Rahim, Sarah-Sofie Boussnina, Lubna Azabal.

Με πολύ αξιόλογο πρωταγωνιστικό δίδυμο και μια ιστορία που δεν έχει χάσει ποτέ το ενδιαφέρον της, το φίλμ του Garth Davis αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς φαντάζει σαν ένα διαφορετικό βιβλικό δράμα.

Πρεμιέρα: 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δείτε το trailer:


 

"YOU WERE NEVER REALLY HERE"

Οι Πιο Αναμενόμενες Ταινίες Του 2018 - You Were Never Really Here

"Ένα εξαφανισμένο έφηβο κορίτσι (Ekaterina Samsonov). Ένας βίαιος και βασανισμένος αστυνομικός (Joaquin Phoenix). Διεφθαρμένη δύναμη και εκδίκηση εξαπολύουν μια θύελλα βίας, που μπορεί να οδηγήσει στο ξύπνημα του."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται η Lynne Ramsay ("We Need to Talk About Kevin"), η οποία υπογράφει και το σενάριο, βασισμένη στη νουβέλα του Jonathan Ames. Πρωταγωνιστούν οι Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, Alex Manette, John Doman, Judith Roberts, Cristina Dohmen, Leigh Dunham.

Πρεμιέρα: 22 ΜΑΡΤΙΟΥ (Ελλάδα)

Δείτε το trailer:


ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

1 2 3 4
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.