Ο Thomas Vinterberg Θα Σκηνοθετήσει Το "Kursk"

0

Σύμφωνα με το Deadline, η EuropaCorp του Luc Besson ανέθεσε την σκηνοθεσία του "Kursk" στον Δανό σκηνοθέτη Thomas Vinterberg. Η ιστορία εστιάζει στα αληθινά γεγονότα της βύθισης του Ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου "Kursk", στη θάλασσα του Barents το 2000.

"Στις 12 Αυγούστου του 2000 και κατά την διάρκεια μιας μεγάλης ναυτικής άσκησης του Ρωσικού Ναυτικού στη Θάλασσα του Barents, το πυρηνικό υποβρύχιο 'Kursk' βυθίστηκε ύστερα απο δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα στο σκάφος. Τα παραπλέοντα πλοία παρατήρησαν μια πρώτη έκρηξη και 2 λεπτά αργότερα άλλη μια πολύ μεγαλύτερη έκρηξη, που ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε απο τους σεισμογράφους στην Αλάσκα. Το Ρωσικό ναυτικό αρχικά αρνήθηκε την βύθιση του υποβρυχίου και την οποιαδήποτε βοήθεια. Αρκετές ημέρες μετά και ύστερα απο μια επιχείρηση διάσωσης σε συνεργασία με Νορβηγικά και Βρετανικά πληρώματα, οι διασώστες κατάφεραν να εισέλθουν στο σκάφος χωρίς όμως να καταφέρουν να σώσουν κανέναν απο το πλήρωμα των 118 ανδρών. Η επίσημη έρευνα γύρω απο τα αίτια του ατυχήματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα προήλθε απο μια ελαττωματική τορπίλη που ανατινάχθηκε εντός του κοίτους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα μια μεγαλη πυρκαγιά που προκάλεσε την ανατίναξη 5 με 7 τορπιλών, που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές στο εσωτερικό του σκάφους."

Το ναυάγιο του K-141 Kursk στο λιμάνι του Roslyakovo.

Το ναυάγιο του K-141 Kursk στο λιμάνι του Roslyakovo.

Ο Thomas Vinterberg έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1998 με την ταινία "The Celebration", ενώ αργότερα ακολούθησε το υποψήφιο για Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, "The Hunt" και η μεταφορά της νουβέλας "Far from the Madding Crowd" του Thomas Hardy.

Το σενάριο της ταινίας που είναι βασισμένο στο βιβλίο "A Time to Die" του Robert Moore, θα γράψει ο Robert Rodat ("Saving Private Ryan").

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και ένα πολύ αξιόλογο σκηνοθέτη το "Kursk" μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον δραματικό θρίλερ, καθώς πέρα απο το επίσημο πόρισμα των ερευνών έχουν αναπτυχθεί και αρκετές θεωρίες συνομωσίας...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.