Ο Steven Spielberg Θα Σκηνοθετήσει To "Montezuma & Cortez"?

0

Σύμφωνα με το Deadline, o Steven Spielberg επιθυμεί να σκηνοθετήσει το "Montezuma", μια επική ιστορία που αφηγείται τη σχέση και την μετέπειτα αιματοβαμμένη σύγκρουση μεταξύ του ηγέτη των Αζτέκων Montezuma και του Ισπανού εξερευνητή Hernando Cortez στο Μεξικό του 1519 μ.Χ.

"Το 1519 μ.Χ, ο Ισπανός εξερευνητής Hernando Cortez διείσδυσε στην περιοχή των Αζτέκων φέρνοντας τον πόθο για χρυσό και ασήμι, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε σχέσεις με τον Montezuma, ηγέτη των Αζτέκων. Αν και αρχικά κρατήθηκε σαν φιλοξενούμενος/φυλακισμένος του Montezuma, ο Cortez σύντομα άλλαξε τους όρους. Η Ισπανική επιθετικότητα οδήγησε σε αιματοβαμμένες μάχες και όταν ο Montezuma υποχώρησε και σκοτώθηκε, ο Cortez απέκτησε ένα παιδί με την κόρη του."

Το σενάριο της ταινίας θα αναλάβει ο Steve Zailian ("The Girl with the Dragon Tattoo"), βασισμένος στο σενάριο που έγραψε ο Dalton Trumbo ("Spartacus", "Papillon") το 1965 και που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Αν και το casting δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Cortez θα αναλάβει ο Javier Bardem, καθώς και ο ίδιος έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του για το ρόλο.

Με background τον εντυπωσιακό πολιτισμό των Αζτέκων, η ταινία αναμένεται να έχει επική κλίμακα, και αν ο Spielberg θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του και δεν αποστειρώσει τα πάντα, ίσως να εξελιχθεί σε κάτι πολύ ενδιαφέρον...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.