Αν και τα τελευταία τρία χρόνια ο Sam Raimi (“Spider-Man”, “Drag Me to Hell”) ασχολείται αποκλειστικά με τηλεοπτικές παραγωγές (“Ash vs Evil Dead”, “Rake”), αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει το χώρο του κινηματογράφου. Αν και η τελευταία του ταινία, το πανάκριβο “Oz the Great and Powerful” [2013], δεν είχε την επιτυχία που θα προσδοκούσε, ο σκηνοθέτης φαίνεται να ετοιμάζει μια δυναμική επιστροφή καθώς εκτός απο το remake του “A Prophet”, ο Raimi ανέλαβε την σκηνοθεσία και του “World War 3”, της Warner Bros..
Βασισμένο στο βιβλίο “The Next 100 Years” του George Friedman, το αυτονόητο “World War 3”, αναμένεται σαν ένα επικό blockbuster που θα εστιάζει σε μια τρίτη παγκόσμια σύρραξη.
Σύμφωνα με το βιβλίο του George Friedman:
“Μια συναρπαστική, αποκαλυπτική και συχνά σοκαριστική ματιά στο τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο, απο έναν απο τους πιο διεισδυτικούς φουτουριστές.
Σε αυτό το προκλητικό για την σκέψη βιβλίο, ο George Friedman, ο ιδρυτής του STRATFOR – της διακεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών και προβλέψεων – εστιάζει σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, το μέλλον. Με δεδομένο ότι ο πολιτισμός βρίσκεται στην αρχή μιας νέας εποχής, ο Friedman προσφέρει μια σαφή και ευανάγνωστη πρόβλεψη των αλλαγών που θα πρέπει να περιμένουμε ανά τον κόσμο κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, βασισμένη στην εξονυχιστική ανάλυση και έρευνα.
Για παράδειγμα, ο πόλεμος της Αμερικής με τους Τζιχαντιστές θα αντικατασταθεί με ένα νέο ψυχρό πόλεμο με την Ρωσία, ο ρόλος της Κίνας σαν παγκόσμια δύναμη θα μειωθεί, το Μεξικό θα εξελιχθεί σε μια σημαντική δύναμη στο γεωπολιτικό πεδίο και νέες τεχνολογίες και πολιτιστικές τάσεις θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που ζούμε και πολεμούμε.
Μια καθηλωτική ανάγνωση απο την αρχή μέχρι το τέλος, το ‘The Next 100 Years’, είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για όλους μας.”
Οι προβλέψεις του George Friedman έχουν αμφισβητηθεί και έχουν πέσει έξω πολλές φορές (στις αρχές του 2000 είχε προβλέψει εναν νέο πόλεμο ανάμεσα στην Αμερική και την Ιαπωνία που θα λάμβανε χώρα το 2012), με πολλούς να ισχυρίζονται ότι αποτελούν περισσότερο πολιτικά παιχνίδια και ευσεβείς πόθους και πολύ λιγότερο μια ρεαλιστική πρόβλεψη του μέλλοντος.
Οπως και έχει, μια ταινία με θέμα τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει σίγουρα το ενδιαφέρον της, πόσο μάλλον μέσα απο την οπτική του Sam Raimi, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα τρομακτική…