Ο Roar Uthaug Θα Σκηνοθετήσει Το Νέο "Tomb Raider"

0

Υστερα απο αρκετά γράψε-σβήσε και πολλές εναλλαγές σεναριογράφων, το reboot του "Tomb Raider" φαίνεται να μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησης. Αν και το videogame της Eidos Interactive (και πλέον της Square Enix) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και επιτυχημένο στο χώρο του gaming, οι δυο κινηματογραφικές μεταφορές του 2001 και 2003 αντίστοιχα, χαρακτηρίστηκαν απο προχειρότητα και δεν κατάφεραν να συγκινήσουν ούτε το κοινό αλλά ούτε και τους κριτικούς.

Με δεδομένο ότι το κινηματογραφικό μέλλον της Lara Croft έχει πλέον μόνο μια ευκαιρία για επιτυχία, η Warner Bros. και η MGM πολύ σοφά, δεν βιάστηκαν να προχωρήσουν στο reboot καθώς απέρριψαν όλα τα σενάρια που εμφανίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ομως επειδή τα 12 χρόνια απο την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας είναι ήδη πολλά, τα δυο στούντιο φαίνεται να αποφάσισαν να τρέξουν το project πιο γρήγορα με την πρόσληψη του σκηνοθέτη Roar Uthaug. Αν και χωρίς αγγλόφωνη ταινία στο βιογραφικό του, ο Νορβηγός σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει αξιόλογες δουλειές όπως το "Cold Prey" ["Fritt vilt"] και το "Escape" ["Flukt"], ενώ σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει η νέα του ταινία "The Wave" ["Bølgen"], μια φιλόδοξη ταινία καταστροφής, το trailer της οποίας μπορείται να δείτε εδώ.

tomb-raider-lara-croft

Αν και η επιλογή του Uthaug ξάφνιασε πολλούς, καθώς οι περισσότεροι περίμεναν ένα γνωστό όνομα του Hollywood, το ωμό και ρεαλιστικό στύλ του Νορβηγού σκηνοθέτη μπορεί να προσδώσει στο νέο φίλμ κάτι το διαφορετικό.

Οσον αφορά το σενάριο εκεί τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, καθώς τα προσχέδια που έγραψαν κατά καιρούς οι Evan Daugherty, Marti Noxon, Mark Fergus και Hawk Ostby, δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους παραγωγούς και απ΄'οτι φαίνεται θα με ένα καινούργιο αναθεωρημένο σενάριο, αυτή τη φορά απο την Geneva Robertson-Dworet ("Hibernation"). Ενα σενάριο που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα εστιάζει στην πρώτη αποστολή μιας νεότερης Lara Croft, που μόλις έχει αποκτήσει το πτυχίο της αρχαιολογίας.

Με τις θέσεις του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου να έχουν στελεχωθεί, το επόμενο βήμα θα είναι η αναζήτηση της νεαρής ηθοποιού που θα ενσαρκώσει την διάσημη αρχαιολόγο, μια επιλογή που θα καθορίσει κατά ένα μεγάλο βαθμό και την επιτυχία του reboot.

Εχοντας γνωρίσει την ατμόσφαιρα του βιντεοπαιχνιδιού, πάντα είχαμε την εντύπωση ότι το "Tomb Rider" θα μπορούσε να εμπνεύσει ένα αξιόλογο κινηματογραφικό franchise, καθώς διαθέτει πλούσιο και συναρπαστικό σύμπαν...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.