Ο Ridley Scott Ετοιμάζει Νέο Prequel Του "Alien"

0

Το franchise του "Alien" είναι τόσο λατρεμένο όσο και ταλαιπωρημένο, καθώς ύστερα απο τα δυο πρώτα εξαιρετικά φίλμ που κυκλοφόρησαν το 1979 και 1986, οι συνέχειες που δεν σκηνοθέτησε ο ίδιος ("Alien 3" & "Alien Resurrection") δεν ήταν το ίδιο αξιόλογες, ενα γεγονός που μείωσε την δημοφιλία όσον και το ενδιαφέρον γύρω απο το franchise επιστημονικής φαντασίας.

Ο Ridley Scott Ετοιμάζει Νέο Prequel Του "Alien"

Σκηνή απο την ταινία "Prometheus" του 2012.

To 2012 o Ridley Scott επέστρεψε στην καρέκλα του σκηνοθέτη του franchise (ύστερα απο 33 χρόνια), με το "Prometheus", ενα prequel που εστίαζε σε μια ομάδα επιστημόνων που ανακαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την ύπαρξη του ανθρώπου στη Γή, ύστερα απο την άφιξη τους σε εναν αφιλόξενο πλανήτη. Μια ταινία που αν και ήταν σαφώς ανώτερη απο το "Alien 3" και το "Alien Resurrection", δεν κατάφερε να συγκινήσει.

Ο Ridley Scott Ετοιμάζει Νέο Prequel Του "Alien"

Ο Ridley Scott με το cast της ταινίας "Alien Covenant".

Το 2017 ο Ridley Scott επέστρεψε ξανά στο αγαπημένο του franchise με το "Alien: Covenant", το δεύτερο prequel που και αυτό δεν κατάφερε να ενθουσιάσει, καθώς όπως και το προηγούμενο διέθετε ενα εξίσου προβληματικό σενάριο.

Και έτσι φτάνουμε στο 2019, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του Variety, ο Βρετανός σκηνοθέτης θέλει να ολοκληρώσει την prequel τριλογία με ενα νέο φίλμ, που θα γράψει και θα σκηνοθετήσει ο ίδιος. Αν και οι πληοροφορίες γύρω απο την πλοκή του νέου φίλμ παραμένουν άγνωστες, αυτό που πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο, είναι πως η ιστορία θα έχει και πάλι στο προσκήνιο τον David (Michael Fassbender), το ανδροειδές-επαναστάτη που πλέον δεν δέχεται εντολές απο τους ανθρώπους-δημιουργούς του και που πλέον έχει σαν μοναδικό στόχο του, τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, με την βοήθεια της φονικής μηχανής που ακούει στο όνομα του Alien.

Αν και τα δυο prequels διέθεταν κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες και εν μέρη την γνωστή σαγηνευτική-τρομακτική ατμόσφαιρα των δυο πρώτων φίλμ, που σκηνοθέτησαν ο Ridley Scott και ο James Cameron αντίστοιχα, αυτό που δεν διέθεταν ήταν καλογραμμένα σενάρια και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση, καθώς ο Βρετανός σκηνοθέτης μπλέχτηκε σε φιλοσοφικά θέματα γύρω απο την δημιουργία της ζωής και την τάση του ανθρώπου να το παίζει θεός, αφήνοντας κάπως στο περιθώριο το πλάσμα που έκανε το franchise τόσο δημοφιλές.

Όπως και να έχει, μια νέα ταινία του "Alien" αποτελεί ενα μοναδικό γεγονός για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και αν ο Scott καταφέρει να γράψει ενα καλό σενάριο και να αποφύγει τις αστοχίες στο casting, τότε το τρίτο και τελευταίο μέρος της prequel τριλογίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.