Ο Neill Blomkamp Θα Σκηνοθετήσει Το Νέο "Alien"

0

Οταν πρίν απο δυο χρόνια ο Ridley Scott επέστρεφε στο sci-fi είδος με το "Prometheus", μια ταινία που ουσιαστικά αποτελούσε το prequel του "Alien", όλοι καταλάβαμε ότι το σπουδαίο κινηματογραφικό franchise ήταν έτοιμο να επιστρέψει.

Ενα γεγονός που επιβεβαιώθηκε εχθές, καθώς το Variety αποκάλυψε ότι η 20th Century Fox προσέλαβε τον Neill Blomkamp για να σκηνοθετήσει μια ταινία απο το σύμπαν του "Alien". Ολοι γνωρίζαμε (και θέλαμε) ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορούσε μια νέα ταινία απο το franchise του "Αlien", όμως ελάχιστοι απο εμας θα ήθελαν να την σκηνοθετήσει ο Neill Blomkamp.

Μια επιλογή που θεωρούμε εντελώς άστοχη, καθώς ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης μπορεί να διαθέτει την απαιτούμενη sci-fi εμπειρία, αλλά το σκηνοθετικό του στύλ και η ατμόσφαιρα των ταινιών του δεν ταιριάζει καθόλου στο σύμπαν που δημιούργησαν ο Ridley Scott και ο James Cameron.

O Neill Blomkamp ξεκίνησε την καριέρα του σαν 3D animator και έγινε ευρύτερα γνωστός το 2009 με την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά “District 9”, μια sci-fi ταινία που διακρίθηκε χάρις στο ανεξάρτητο στύλ και την πρωτότυπη ιστορία της. Το 2013 ακολούθησε το “Elysium”, μια sci-fi ταινία πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού και προφίλ, που απέτυχε τόσο εισπρακτικά, όσο και στην υποδοχή της απο το κοινό και τους κριτικούς. Ενα αρνητικό κλίμα που δεν φαίνεται να αλλάξει ούτε με το "Chappie", την νέα ταινία του σκηνοθέτη που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μερικές ημέρες και που απο τα trailers δεν έχει καταφέρει να ενθουσιάσει.

Οσον αφορά το ρόλο του Ridley Scott στην νέα ταινία, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιοριστεί στη θέση του παραγωγού, καθώς αυτή τη στιγμή γυρίζει το "The Martian", ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει και την συνέχεια του "Prometheus".

Δείτε τα πρώτα σχέδια της ταινίας (concept art) που "διέρρευσε" ο σκηνοθέτης μέσα απο το Instagram και που παραδόξως περιλαμβάνουν τους χαρακτήρες της Ripley (Sigourney Weaver) και του Hicks (Michael Biehn):

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.