Ο Matt Reeves Θα Σκηνοθετήσει & Το “Planet of the Apes 3”

0

Αν και η κυκλοφορία του "Dawn of the Planet of the Apes" - της δεύτερης ταινίας του νέου franchise - απέχει περίπου επτά μήνες απο τις αίθουσες, η 20th Century Fox φαίνεται ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένη απο τις υπηρεσίες του Matt Reeves καθώς του ανέθεσε την σκηνοθεσία και της τρίτης ταινίας που θα ακολουθήσει.

Υστερα απο το "Cloverfield" και το "Let Me In", ο Matt Reeves έχει χαρακτηριστεί ως ένας απο τους πιο ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες, ενώ ήταν υποψήφιος και για το νέο "Star Wars". Με φιλοδοξίες το νέο franchise του "Planet of the Apes" να εξελιχθεί σε αρκετές συνέχειες, η 20th Century Fox φαίνεται να βρήκε τον ιδανικό σκηνοθέτη.

Βασισμένο στη νουβέλα "La Planète des Singes" του Pierre Boulle ("The Bridge on the River Kwai"), το franchise του "Planet of the Apes" πρωτοξεκίνησε το 1968 με την πρωτοποριακή ταινία του Franklin J. Schaffner και με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Charlton Heston. Υστερα απο την μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας, ακολούθησαν 4 πολύ κατώτερες συνέχειες και δυο τηλεοπτικές σειρές.

planet-of-the-apes-1968

Σκηνή απο την ταινία του 1968, με τον Charton Heston.

Το 2001, ο Tim Burton προσπάθησε να αναβιώσει το franchise με την δική του εκδοχή, χωρίς όμως να καταφέρει, καθώς η ταινία του συγκέντρωσε πολύ αρνητικές κριτικές. Το 2009, η 20th Century Fox αποφασίζει να ξαναπροσπαθήσει το reboot του franchise και το 2011 κυκλοφορεί το "Rise of the Planet of the Apes" του Rupert Wyatt ("The Escapist").

Με νέα προσέγγιση, εντυπωσιακά οπτικά εφέ απο την Weta Digital και την συμμετοχή του ταλαντούχου Andy Serkis (Gollum - The Lord of the Rings), η ταινία του Wyatt κατάφερε να συνδυάσει καλές εισπράξεις & καλές κριτικές, με αποτέλεσμα το ξεκίνημα ενός νέου franchise "Planet of the Apes".

Το «Dawn of the Planet of the Apes» - η δεύτερη ταινία reboot - θα κυκλοφορήσει στίς αίθουσες στίς 11 Ιουλίου του 2014. Περισσότερα εδώ >

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.