Ο Josh Boone Θα Σκηνοθετήσει Το "The Stand" Του Stephen King

0

Υστερα απο χρόνια προσπαθειών και πολλές εναλλαγές σκηνοθετών, η πιο εμπορική νουβέλα του Stephen King φαίνεται να παίρνει οριστικά (?) το δρόμο πρός την μεγάλη οθόνη.

"Υστερα απο την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού απο ένα κατασκευασμένο ιό, οι επιζώντες βρίσκονται σε μια μάχη για το μέλλον και την ψυχή της ανθρωπότητας."

Αν και τον περασμένο Νοέμβριο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Paul Greengrass θα είναι ο σκηνοθέτης που θα αναλάβει το φιλόδοξο εγχείρημα, τελικά η Warner Bros. κατέληξε στην επιλογή του Josh Boone. Ο νεαρός Boone έκανε το σκηνοθετικό του ντεπούτο το 2012 με το "Stuck in Love", ενώ σε μερικές ημέρες θα κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία, το "The Fault in Our Stars".

Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης του στο Vulture, ο Boone δήλωσε:

"Θα δημιουργήσουμε μια τρίωρη και ακατάλληλη εκδοχή, με πρωτοκλασσάτους ηθοποιούς. Όλοι οι χαρακτήρες θα είναι αναγνωρίσιμοι και οικείοι. Και θα είναι τέλειο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που μου συνέβη. Εχω γνωρίσει τόσους πολλούς συμπαθητικούς ηθοποιούς στη ζωή μου, όταν όμως γνώρισα τον Stephen King τον αγκάλιασα με δάκρυα στα μάτια μου. Ηταν πολύ σημαντικός για εμένα όταν ήμουν μικρός. Οτι έμαθα για το γράψιμο, το έμαθα απο τον Stephen King. Δεν διαβάζω σενάρια, δεν διαβάζω εγχειρίδια, το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία των χαρακτήρων."

Εκτός απο την σκηνοθεσία, ο Josh Boone θα αναλάβει και το σενάριο της μεταφοράς, που αρχικά ήταν σχεδιασμένη να υλοποιηθεί σε τρείς ταινίες.

Η αλήθεια είναι ότι το "The Stand" είναι ένα απο τα πιο επικά έργα του King και απο τα πιο δύσκολα για μεταφορά. Η μεταφορά μιας νουβέλας 800 σελίδων σε μια και μόνη ταινία, δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος πολλά & σημαντικά στοιχεία της ιστορίας να μην αναφερθουν κάν...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.