Ο JJ Abrams Μιλά Για Το "10 Cloverfield Lane"

0

Αν και πολλοί έχουν αμφισβητήσει την ικανότητα του J.J Abrams ως σκηνοθέτη, πολύ λίγοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν το ίδιο και για τις ικανότητες του στην παραγωγή και την προώθηση ενός φίλμ. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της ικανότητας του να δημιουργεί ντόρο απο το πουθενά, αποτελεί το "10 Cloverfield Lane", ένα μυστηριώδες project που μάθαμε την ύπαρξη του, μόλις δυο μήνες πρίν απο την κυκλοφορία του στις αίθουσες.

"Μια νεαρή γυναίκα (Mary Elizabeth Winstead) ξυπνά σε ένα υπόγειο καταφύγιο μαζί με δυο άνδρες (John Goodman & John Gallagher Jr.), που ισχυρίζονται ότι την έσωσαν απο μια άγνωστη απειλή που καραδοκούσε έξω, ενώ ο ένας απο αυτούς ισχυρίζεται οτι πλέον δεν υπάρχουν επιζώντες στον έξω κόσμο."

10-cloverfield-lane

Αν και όλοι θεωρήσαμε την ταινία ως ένα sequel-spin off της ταινίας "Cloverfield" του 2008, οι τελευταίες πληροφορίες μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι τελικά πρόκειται για ένα ακόμη διαφημιστικό τρίκ του Abrams, που θα έχει πολύ λίγα κοινά χαρακτηριστικά με το φίλμ του Matt Reeves.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Entertainment Weekly [EW], ο Abrams μίλησε για το "10 Cloverfield Lane" και για τη σχέση της ταινίας με το "Cloverfield":

"Υπάρχει ένα τέρας σε αυτή τη ταινία. Δεν είναι το τέρας που περιμένετε, αλλά υπάρχει ένα τέρας. Αυτο που θα ήθελα να πω σε αυτούς που περιμένουν να δούν την συνέχεια του 'Cloverfield', είναι ότι οι χαρακτήρες της πρώτης ταινίας και το τέρας δεν υπάρχουν στην νέα ταινία, όμως υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες και άλλο τέρας. Είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία, αλλά είναι και μια πνευματική διαδοχή της πρώτης ταινίας.

"Cloverfield" - 2008

"Cloverfield" - 2008

Οταν διάβασα το σενάριο, διαπίστωσα ότι διαθέτει μια εξαιρετικά δυνατή κεντρική ιδέα. Μια πολύ ισχυρή ιδέα τύπου Twilight Zone. Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη της ιστορίας και κάπου εκεί ανακαλύψαμε οτι βρισκόμασταν σε ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος, επειδή η ιστορία ήταν απολύτως αυθεντική, με μια διαφορετική κατάσταση και πολύ πιο διαφορετικούς χαρακτήρες απ΄'οτι είχαμε κάνει στο παρελθόν. Ομως το πνεύμα του, το είδος του, η ψυχή του, ο παράγοντας φόβος, το χιούμορ, η παραξενιά του - υπήχαν τόσα στοιχεία που επιβεβαίωναν ότι το DNA αυτής της ιστορίας ήρθε απο το ίδιο μέρος που δημιουργήθηκε το Cloverfield."

Ενώ όσον αφορά για αυτό που θα ήθελε να δεί κόσμος που παρακολούθησε την πρώτη ταινία, ο Abrams δήλωσε:

"Αυτό που εγώ ερμήνευσα είναι ότι ο κόσμος ήθελε να δεί μια άλλη οπική. Ο κόσμος ήθελε να δεί τι συμβαίνει μετά. Οι θεατές θέλουν να δουν ότι το τέρας επιβίωσε της επίθεσης, αλλά και να μάθουν αν υπάρχουν και άλλα τέρατα. Ολα αυτά ήταν ξεκάθαρα. Κατάλαβα τι ζητούσε ο κόσμος, όμως επίσης γνωρίζω ότι η επιθυμία να δείς ένα sequel δεν δικαιολογεί απαραίτητα την δημιουργία του."

Το σενάριο της νέας ταινίας έχουν γράψει οι Josh Campbell, Matthew Stuecken και Damien Chazelle ("Whiplash"), ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Dan Trachtenberg, ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους.

Πρωταγωνιστούν οι John Goodman ("The Big Lebowski"), Mary Elizabeth Winstead ("Smashed") και John Gallagher Jr. ("The Newsroom").

Αν και οι περισσότεροι θαυμαστές του "Cloverfield" θα επιθυμούσαν μια άμεση συνέχεια (κάτι που φαίνεται να παραδέχεται και ο Abrams), ο ευφυής Abrams γνωρίζοντας ότι αυτό θα απαιτούσε ένα ιδιαίτερα υψηλό budget, επέλεξε της δημιουργία μιας πιο εναλλακτικής και φθηνής παραγωγής (με κόστος μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια), στηριζόμενος και πάλι στην μυστική πλοκή και την μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Δυο στοιχεία που χρησιμοποιεί κατά κόρον απο την εποχή του "Lost" και μια τακτική που ξέρει να χρησιμοποιεί καλύτερα απο κάθε άλλον...

Το "10 Cloverfield Lane" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 11 Μαρτίου.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.