Ο Jamie Foxx Στο Ρόλο Του "Spawn"

0

Υστερα απο πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, ο "Spawn", ο comic αντιήρωας που δημιούργησε ο συγγραφέας-καλλιτέχνης Todd McFarlane, θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία στον κινηματογράφο και μάλιστα με αξιόλογο πρωταγωνιστή, καθώς ο Jamie Foxx ανέλαβε το ρόλο που επιθυμούσε διακαώς.

Η πρώτη μεταφορά του "Spawn" στην μεγάλη οθόνη συνέβη το 1997, με σκηνοθέτη τον Mark A.Z. Dippé και πρωταγωνιστή τον Michael Jai White ("Black Dynamite"), μια ταινία που απέτυχε εισπρακτικά και δεν ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

"Η ιστορία ακολουθεί τον Al Simmons, έναν πράκτορα μιας μυστικής κυβερνητικής υπηρεσίας που δολοφονείται απο μια ομάδα διεφθαρμένων συναδέλφων του. Υστερα απο τον θανατό του, ο Simmons κάνει μια συμφωνία με τον διάβολο για να αναστηθεί και να ξαναδεί την αγαπημένη του σύζυγο Wanda. Σε αντάλλαγμα για την επιστροφή του στη Γή, ο Simmons δέχεται να ηγηθεί του Στρατού της Κόλασης, με σκοπό την εξολόθρευση της ανθρωπότητας.
Καθώς αρχίζει να ανακαλύπτει και να χειρίζεται τις εξωπραγματικές νέες δυνάμεις που του εξασφάλισε ο μοχθηρός νέος αφέντης του, ο Spawn προσεγγίζεται απο δυο μυστηριώδεις φιγούρες. Ο Cogliostro ενθαρρύνει τον Spawn να πολεμήσει τον διάβολο και να μετατραπεί στον σωτήρα της ανθρωπότητας, ενώ ο Clown τον παροτρύνει να ηγηθεί του Αρμαγεδώνα."

Ο Jamie Foxx Στο Ρόλο Του "Spawn"

Την σκηνοθεσία και το σενάριο του reboot που θα υλοποιήσει η Blumhouse, έχει αναλάβει ο δημιουργός του comic Todd McFarlane, ο οποίος σύμωνα με τις πληροφορίες του Deadline επιθυμεί να δημιουργήσει ένα comic φίλμ με έντονο το στοιχείο του τρόμου, που θα είναι ακατάλληλο για τις ηλικίες κάτω των 18.

Όπως προαναφέραμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Spawn θα βρεθεί ο Jamie Foxx ("Rey", "Django Unchained"), ο οποίος επιστρέφει στις ταινίες comic ύστερα απο την εμφάνιση του στο "The Amazing Spider-Man 2", εκεί όπου υποδύθηκε τον Electro/Max Dillon.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξη του στο Comic-Con, ο σεναριογράφος και δημιουργός του comic Todd McFarlane είχε δηλώσει:

"Ο Jamie ήρθε στο γραφείο μου πρίν απο πέντε χρόνια και είχε μια ιδέα για το Spawn, που συζητήσαμε εκτενώς. Δεν τον ξέχασα ποτέ. Οταν είμουν έτοιμος και οι ατζέντηδες μου και άλλοι συζητούσαν για τον ηθοποιό που θα επιλέξουμε, τους είπα "Πρώτα θα πάω στον Jamie και μέχρι να πεί όχι δεν θα σκεφτώ κανέναν άλλον, επειδή ποτέ δεν είχα κάποιον άλλον στο μυαλό μου. Ευτυχώς για εμάς και αυτός δεν είχε ξεχάσει."

Αν και η είδηση για την δημιουργία μιας ακόμη ταινίας comic, πόσο μάλλον το reboot της, πλέον δεν αποτελεί είδηση, η συγκεκριμένη έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς μιλάμε για μια ακατάλληλη ταινία comic, με έντονο το στοιχείο του τρόμου, κάτι που κατά το παρελθόν έχουμε συναντήσει μόνο στις ταινίες του "Blade".

Έτσι, και ύστερα απο την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία των επίσης ακατάλληλων "Deadpool" και "Logan", το Hollywood φαίνεται πλέον έτοιμο να δοκιμάσει μια νέα σειρά comic ταινιών, που θα είναι πιο πιστές στα βιβλία comic, διατηρώντας τον πολλές φορές βίαιο και τρομακτικό τόνο τους. Μια κίνηση που αν και καθυστερημένη φαντάζει καλοδεχούμενη, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ταινίες comic στερούνται της φαντασίας και των τολμηρών ιδεών που χαρακτηρίζει την τέχνη του comic...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.