Ο Doug Liman Θα Σκηνοθετήσει Το "Dark Universe"

0

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός της Warner Bros. ήθελε τον Guillermo del Toro να σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά του "Justice League Dark", την νέα ταινία απο το σύμπαν της DC Comics, η αποχώρηση του Μεξικανού σκηνοθέτη απο την θέση (παραμένει σαν παραγωγός), ανάγκασε το στούντιο να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Κάτι που δεν άργησε να συμβεί, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του THR, ο νέος σκηνοθέτης του φιλόδοξου project θα είναι Doug Liman.

Ο Doug Liman Θα Σκηνοθετήσει Το "Justice League Dark"Ο Liman ξεκίνησε την καριέρα του με ανεξάρτητα φίλμ, ενώ η πρώτη του μεγάλη σκηνοθετική δουλειά ήρθε το 2002 με το "The Bourne Identity". Εκτοτε ακολούθησαν το "Mr. & Mrs. Smith", το "Jumper" και πιο πρόσφατα το "Edge of Tomorrow", ταινίες που αν και επιτυχημένες εισπρακτικά δεν συγκέντρωσαν και πάρα πολύ καλές κριτικές.

Οσον αφορά την πλοκή της νέας comic ταινίας που θα έχει τον τίτλο "Dark Universe", η ιστορία εστιάζει στους ήρωες της DC που διαθέτουν σκοτεινές και μεταφυσικές δυνάμεις, σε αντίθεση με αυτούς της "Justice League" που είναι πιο αστραφτεροί και λιγότεροι κατάλληλοι να αντιμετωπίσουν μεταφυσικά φαινόμενα. Η αρχική σύνθεση της Justice League Dark περιλάμβανε τους John Constantine, Madame Xanadu, Deadman, Shade, the Changing Man και Zatanna, κάτι που απ΄΄οτι φαίνεται δεν θα ισχύσει για την κινηματογραφική μεταφορά, καθώς σύμφωνα με το Variety η ομάδα θα αποτελείται απο τους Constantine, Swamp Thing, Deadman, Zatanna και Etrigan the Demon.

Το σενάριο της μεταφοράς που αρχικά είχε γράψει ο Guillermo del Toro, θα αναθεωρήσει ή θα ξαναγράψει ο Michael Gilio, ενώ την παραγωγή θα συντονίσει ο Scott Rudin ("No Country for Old Men", "The Truman Show").

Αν έχουμε μάθει κάτι απο το κινηματογραφικό παρελθόν των ταινιών comic, αυτό είναι ότι όλα τα φίλμ με τους πολλούς σούπερ ήρωες είναι άκρως προβληματικά, κάτι που έγινε αντιληπτό στις δυο ταινίες των "Avengers", το "Batman Vs Superman" και πιο πρόσφατα στο "Suicide Squad".

Η αλήθεια βέβαια είναι η εκδοχή του Guillermo del Toro για το "Dark Universe" θα μπορούσε να προσδώσει κάτι το διαφορετικό στο είδος, μια ελπίδα που πλέον χάθηκε, καθώς ο Liman αν και έμπειρος, διαθέτει μια πιο mainstream προσέγγιση που δεν πιστεύουμε ότι θα μεταφραστεί σε κάτι πολύ πιο διαφορετικό απο αυτά που έχουμε δεί μέχρι σήμερα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.