Ο Doug Liman Θα Σκηνοθετήσει Το "Everest"

0

Σύμφωνα με το Deadline, το Όρος Everest θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας ακόμη κινηματογραφικής ταινίας, καθώς η HanWay Films ετοιμάζει ένα νέο φιλμ, που είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και την ιστορία του George Herbert Leigh Mallory, του ανθρώπου που έλαβε μέρος σε τρεις αποστολές στην κορυφή του κόσμου και απεβίωσε μυστηριωδώς κατά την διάρκεια της τρίτης, χωρίς να έγινε ποτέ γνωστό αν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

"Βασισμένη στη νουβέλα 'Paths of Glory' του Jeffrey Archer, η ιστορία εξελίσσεται το 1921 και εστιάζει στον George Mallory (McGregor), ο οποίος επιλέγεται από τον Arthur Hinks (Strong) και το Royal Geographic Society για να αναρριχηθεί στο ακατάκτητο Bουνό Everest. Ύστερα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η εξασθενημένη Βρετανική αυτοκρατορία είναι απελπισμένη για μια νίκη, όμως για τον Mallory και τον αντίπαλο του, τον εκκεντρικό Αυστραλό George Finch (Heughan), αυτή η πρόκληση δεν έχει να κάνει με τον πατριωτισμό, αντίθετα αποτελεί μια μοναδική, προσωπική δοκιμασία."

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Doug Liman ("The Bourne Identity", "Chaos Walking"), ενώ το σενάριο έχει γράψει ο Sheldon Turner ("X-Men: First Class"). Ο Liman ξεκίνησε την καριέρα του με ανεξάρτητα φιλμ, ενώ η πρώτη του μεγάλη σκηνοθετική δουλειά ήρθε το 2002 με το "The Bourne Identity". Εκτοτε ακολούθησαν το "Mr. & Mrs. Smith", το "Jumper" το "Edge of Tomorrow" και πιο πρόσφατα το μετριότατο "Chaos Walking".

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Ewan McGregor ("Trainspotting"), Sam Heughan ("Outlander") και Mark Strong ("Kingsman"), ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα του υπόλοιπου cast.

Σύμφωνα με την παραγωγό Jennifer Klein:

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με την HanWay Films, στην αφήγηση αυτής της σημαντικής και διαχρονικής ιστορίας. Το να φέρουμε το Everest στην οθόνη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, μια ιστορία αληθινής αποφασιστικότητας, πάθους και θετικότητας, που μπορεί να μας θυμίσει πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα."

Ενώ σύμφωνα με τον Gabrielle Stewart της HanWay Films:

"Οι Liman και McGregor είναι παθιασμένοι εξερευνητές τόσο στη ζωή, όσο και στο σινεμά και αυτό το φιλμ θέτει ένα από τα πιο σπουδαία άλυτα ερωτήματα της ιστορίας του Everest: ήταν ο Mallory ο πρώτος που έφτασε στην κορυφή, 30 χρόνια πριν τoν Edmund Hillary? Δεν θα εκπλαγώ αν κατά την δημιουργία αυτού του φιλμ και καθώς πλησιάζουμε την επέτειο των 100 χρόνων από την αποστολή του Mallory, αυτό το σπουδαίο μυστήριο θα μας οδηγήσει σε μια σπουδαία ανακάλυψη."

Τα γυρίσματα του φιλμ, που σε πρώτη φάση φαντάζει πολύ ενδιαφέρον, θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, στην Βρετανία και την Ιταλία...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.