Ο Baz Luhrmann Θα Σκηνοθετήσει το "Napoleon" του HBO?

0

Το 1971, τρία χρόνια μετά το "2001: A Space Odyssey", ο Stanley Kubrick κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες για να πείσει τα studios του Hollywood να χρηματοδοτήσουν το "Napoleon", την βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του Γάλλου Αυτοκράτορα Napoleon Bonaparte.
Αν και ο Kubrick την είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη ταινία που θα έχει γυριστεί ποτέ, τα κινηματογραφικά studios τελικώς απέρριψαν την πρόταση του, λόγω του τεράστιου κόστους της παραγωγής.

Θέλοντας να εκπληρώσει το όνειρο του Kubrick, ο Steven Spielberg ανέλαβε να μεταφέρει το εξαιρετικά δουλεμένο σενάριο του Kubrick σε μορφή τηλεοπτικής μίνι-σειράς και με σύμμαχο το ισχυρότερο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αμερικής, το HBO ("Game of Thrones", "Boardwalk Empire").

Ετσι σύμφωνα με το Deadline, το HBO προσέγγισε τον Baz Luhrmann ("The Great Gatsby", "Moulin Rouge!") για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της σειράς. Με βάση το σενάριο του Kubrick και παραγωγό τον Spielberg, το HBO φιλοδοξεί στην δημιουργία μια μίνι-σειράς ορόσημο, με μεγάλο bugdet και πολύ αξιόλογο cast.

Κατά την άποψη μας, ο Luhrmann δεν είναι και ο καταλληλότερος σκηνοθέτης, πέρα απο αυτό όμως, το HBO έχει και την δύναμη και την εμπειρία για να υλοποιήσει μια τέτοια παραγωγή...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.