Ο Andrés Muschietti Θα Σκηνοθετήσει Το "The Witch of Lime Street"

0

Σύμφωνα με το THR, ο Andrés Muschietti θα σκηνοθετήσει το "The Witch of Lime Street", την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του βιβλίου "The Witch of Lime Street: Séance, Seduction, and Houdini in the Spirit World", που έγραψε ο David Jaher.

"Η δεκαετία του 1920 έχει χαρακτηριστεί ως η χρυσή εποχή της jazz και του glamour, αλλά υπήρξε και μια εποχή έντονης επιθυμίας για επικοινωνία με τον κόσμο των πνευμάτων, ύστερα απο τον χαμό εκατομμύριων ανθρώπων κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και της επιδημίας της Γρίπης. Η απεγνωσμένη αναζήτηση για επανένωση με τους νεκρούς αγαπημένους, δημιούργησε ένα κύμα αυτοαποκαλούμενων μέντιουμ και καθώς τα έγκριτα μέσα ενημέρωσης αναζητούσαν τα μεταφυσικά φαινόμενα, τα μέντιουμ μετατράπηκαν σε διασημότητες.

Στο παρασκήνιο αυτών των εξελίξεων, το 1924, η όμορφη σύζυγος ενός επιφανούς χειρουργού της Βοστώνης πήρε θέση στην διαμάχη γύρω απο τον Πνευματισμό, ένα κίνημα αφοσιωμένο στην επικοινωνία με τους νεκρούς. Οι δημοσιογράφοι την ονόμασαν ως την ξανθιά Μάγισσα της Οδού Lime, ενώ οι ακόλουθοι της την γνώριζαν με το όνομα Margery. Ο πιο έντονος υποστηρικτής της ήταν ο δημιουργός του Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, που πίστευε τόσο πολύ στις δυνάμεις της Margery που την ώθησε να συμμετάσχει σε έναν αμφιλεγόμενο διαγωνισμό με την υποστήριξη της Scientific American, που προσέφερε ένα μεγάλο έπαθλο στο πρώτο μέντιουμ που θα χαρακτηριστεί ως αυθεντικό, απο την εντυπωσιακή πενταμελή ερευνητική επιτροπή.

Με τον θαυμασμό πολλών, τόσο για την γοητεία της όσο και τα εντυοωσιακά αποτελέσμα της, η Margery ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα του Πνευματισμού για μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση. Τα μεταφυσικά της χαρίσματα σαγήνευσαν 4 απο τους πέντε κριτές και μόνος ένας δεν πείστηκε, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης της απόδρασης Harry Houdini."

Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Andrés Muschietti, έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα απο το μεταφυσικό θρίλερ "Mama", ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αναλάβει την σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς του video game της Sony, "Shadow of the Colossus", αλλά και του ταλαιπωρημένου remake του "IT".

Ετσι, ύστερα απο την εξαιρετική μίνι σειρά "Houdini" και προσεχώς την νέα τηλεοπτική σειρά του Fox, "Houdini and Doyle", o master της απόδρασης γίνεται και πάλι το επίκεντρο μιας κινηματογραφικής αυτή τη φορά παραγωγής, που σε πρώτη φάση φαντάζει αρκετά ενδιαφέρουσα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.