Η Legendary Απέκτησε Τα Δικαιώματα Του "Dune"

0

Υστερα απο πολύμηνες διαπραγματεύσεις, το στούντιο της Legendary απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του "Dune", της δημοφιλούς sci-fi νουβέλας που έγραψε ο Frank Herbert. Το 1984 η νουβέλα του Herbert μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο απο τον David Lynch, ένα πολύ ακριβό για την εποχή φίλμ, που άν και δεν βίωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, κατάφερε να αποκτήσει μεγάλο πυρήνα θαυμαστών. Το 2000, η δημοφιλής νουβέλα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση (Syfy) με την μορφή μίνι σειράς απο τον σκηνοθέτη John Harrison ("Tales from the Darkside").

Η Legendary Απέκτησε Τα Δικαιώματα Του "Dune"

"Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μακρινό μέλλον και αφηγείται την ιστορία του Paul Atreides, του οποίου η οικογένεια αποκτά τον έλεγχο του ερημωμένου πλανήτη Arrakis. Ως η μοναδική πηγή ενός πολύ πολύτιμου πόρου, ο έλεγχος του Arrakis αποτελεί το μήλο της έριδος για τις οικογένειες των ευγενών. Οταν ο Paul και η οικογένεια του προδίδονται, η ιστορία εξερευνά τα θέματα της πολιτικής, της θρησκείας και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, καθώς ηγείται μιας επανάστασης με σκοπό την επανάκτηση του ελέγχου του Arrakis, απο την οικογένεια του."

Αν και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φίλμ του David Lynch υπήρξε τέλειο, το σίγουρο είναι ότι το "Dune" αποτελεί έναν cult τίτλο για το sci-fi και οι νέες υλοποιήσεις της νουβέλας που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα απο 12 εκατομμύρια αντίτυπα, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.