Κριτική: "The Wave" [Bølgen] Του Roar Uthaug

0

"Στις 7 Απριλίου του 1934, μια τεράστια κατολίσθηση στο βούνο Langhamaren έριξε 2.000.000 κυβικά μέτρα βράχου στη θάλασσα του φιόρδ Tafjorden της Νορβηγίας, προκαλώντας ένα τσουνάμι 60 μέτρων που έπληξε την ακτή και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 40 ανθρώπων και μια απο τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της Νορβηγίας. Ογδόντα χρόνια μετά, ο τρόμος επιστρέφει όταν..."

Αν και με αρκετά κλισέ πλοκή που θέλει τον τοπικό επιστήμονα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να μην τον ακούει κανείς, η σκανδιναβική ταινία καταστροφής καταφέρνει να μην διαθέτει όλα τα υπόλοιπα κλισέ που συναντούμε στις ταινίες του είδους και ειδικά στις παραγωγές του Hollywood.

Κριτική της ταινίας "The Wave"

Αν και ξεκινήσαμε την παρακολούθηση του φίλμ αρκετά προκατηλειμένοι και με νωπές τις μνήμες απο την τελευταία ταινία καταστροφής που είδαμε, το μετριότατο "San Andreas" του Brad Peyton, το σκανδιναβικό φίλμ του Roar Uthaug μας έκανε να ξεχάσουμε πολύ γρήγορα το κακό παρελθόν των ταινίων του είδους.

Αν και το "The Wave" (Bølgen) δεν διαθέτει τον μεγάλο προϋπολογισμό και τα πλούσια οπτικά εφέ, διαθέτει ένα πιο μετρημένο και σοβαρό σενάριο που υποστηρίζεται έξοχα απο τις ερμηνείες του Kristoffer Joner και της Ane Dahl Torp, δυο απο τους σημαντικότερους ηθοποιούς της Νορβηγίας.

Κριτική της ταινίας "The Wave"

Με σωστή κλιμάκωση και ρεαλιστική απόδοση, η ταινία της Nordisk Film που βασίζεται στα αληθινά γεγόνοτα που συνέβησαν στην Νορβηγία το 1934, διατηρεί με δεξιοτεχνία το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, αποφεύγοντας τις υστερίες και τις υπερβολές, αποτελώντας έναν έξοχο οδηγό για την δημιουργία μιας αξιόλογης ταινίας καταστροφής.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Roar Uthaug ("Escape"), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι John Kåre Raake και Harald Rosenløw-Eeg. Πρωταγωνιστούν οι Kristoffer Joner ("The Revenant"), Ane Dahl Torp ("1001 Grams"), Eili Harboe, Jonas Hoff Oftebro, Herman Bernhoft, Edith Haagenrud-Sande.

Δείτε το trailer:

7.6 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 7
  • Ερμηνείες 8
  • Παραγωγή 7.5
  • Κριτική Χρηστών (34 Ψήφισαν) 5
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.