Κριτική: "Mad Max: Fury Road"

0

"Κυνηγημένος απο το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max (Tom Hardy) πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσει, είναι να περιφέρεται μόνος του. Παρόλα αυτά, τελικά ο Max θα παρασυρθεί απο μια ομάδα που προσπαθεί να φύγει απο την Wasteland, πάνω σε μια στρατιωτική νταλίκα που οδηγεί η δυναμική Furiosa (Charlize Theron). Εχουν δραπετεύσει απο το φρούριο που διοικεί ο Immortan Joe και έχουν κλέψει απο αυτόν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, ο Πολέμαρχος επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις και καταδιώκει τους επαναστάτες ανελέητα."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται και πάλι ο σκηνοθέτης και δημιουργός της αρχικής τριλογίας George Miller, που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Nick Lathouris και Brendan McCarthy.

Πρωταγωνιστούν οι Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee Kershaw, Courtney Eaton, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones.

Ο George Miller επιστρέφει με μια ταινία 120 λεπτών που διαθέτει 100 λεπτά δράσης και 20 λεπτά διαλόγων, ανατρέποντας όλους τους σεναριακούς κανόνες. Με punk χαρακτήρα και καταιγιστικές σκηνές δράσης βασισμένες σχεδόν εξολοκλήρου σε πρακτικά εφέ και πολύ λιγότερο σε cgi, το "Mad Max: Fury Road" είναι ένα πρωτοποριακό φίλμ δράσης, που αν και στερείται διαλόγων, δεν στερείται εξυπνάδας και ουσίας. Επίκεντρο ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος χαρακτήρας σε μεταποκαλυπτική εποχή, μια εποχή χωρίς κανόνες και μέτρο, εκεί όπου ο καθένας βγάζει τον αληθινό του εαυτό.

Με προϋπολογισμό απείρως μεγαλύτερο απο αυτόν που διέθετε ολόκληρη η πρώτη τριλογία και έχοντας βρεί στο πρόσωπο του Tom Hardy, τον ιδανικότερο αντικαταστάτη του Mel Gibson, ο George Miller αναβιώνει με μεγάλη επιτυχία το κλασσικό franchise και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τις επόμενες ταινίες.

Δείτε το trailer:

8.3 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8.5
  • Σενάριο 7.5
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 9.5
  • Κριτική Χρηστών (2 Ψήφισαν) 9
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.