Κριτική Στο "Come True" Του Anthony Scott Burns

0

Ο Anthony Scott Burns ("Our House"), σκηνοθετεί, υπογράφει το σενάριο και επιμελείται της μουσικής στο "Come True", ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ τρόμου με στυλ δεκαετίας του 80 και σαφείς επιρροές από τα φιλμ των Wes Craven και David Cronenberg.

Με τα βαριά φίλτρα της εικόνας και την synth μουσική, ο Anthony Scott Burns μας εισάγει στην δύσκολη καθημερινότητα ενός μοναχικού και ευάλωτου κοριτσιού που βασανίζεται από έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη με μια σκιώδη, τρομακτική φιγούρα που την στοιχειώνει.

Κριτική Στο "Come True" Του Anthony Scott Burns

Η Sarah έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και τα βράδια κοιμάται σε μια παιδική χαρά, ελπίζοντας αλλά χωρίς να γνωρίζει το πως θα βγει από αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση. Όταν η Sarah θα δει την αγγελία ενός ινστιτούτου για μια μελέτη ύπνου, που προσφέρει χρήματα και ένα μέρος όπου θα μπορεί να κοιμάται με ασφάλεια, αποφασίζει χωρίς δεύτερη σκέψη να δηλώσει συμμετοχή.

Αν και οι αρχικές εντυπώσεις της είναι θετικές, σύντομα θα ανακαλύψει πως οι επιστήμονες της εγκατάστασης έχουν την δική τους ατζέντα και η προτεραιότητα τους δεν είναι η βελτίωση της κατάστασης της, αλλά η συλλογή στοιχείων μέσα από μια πρωτοποριακή συσκευή που τους επιτρέπει να καταγράφουν σε βίντεο τα όνειρα που βλέπουν οι ασθενείς.

Κριτική Στο "Come True" Του Anthony Scott Burns

Με την Sarah να τους παρέχει τα δεδομένα που θέλουν, οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα όνειρα της με τις αρχέγονες εικόνες και αυτήν την σκοτεινή φιγούρα με τα κίτρινα μάτια που εμφανίζεται και στα όνειρα των άλλων ασθενών. Ενθουσιασμένοι από την πρόοδο της μελέτης και αποφασισμένοι να μάθουν περισσότερα για αυτήν την φιγούρα - που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους εμφανίζεται στα όνειρα των ανθρώπων εδώ και δεκαετίες - οι επιστήμονες ρισκάρουν και βάζουν σε δεύτερο ρόλο την υγεία των ασθενών τους, που πλέον φαίνεται να απειλούνται από αυτό το μυστηριώδες πλάσμα.

Κριτική Στο "Come True" Του Anthony Scott Burns

Αν και η ιστορία του "Come True" είναι πολύ ενδιαφέρουσα, το πολύ μικρό budget (κάτω από 1$ εκατομμύριο δολάρια) του φιλμ, δεν επιτρέπει στον Burns να αναπαραστήσει με τον ιδανικό τρόπο τους εφιάλτες της Sarah, και γενικότερα να αναπτύξει την ιστορία με μια μεγαλύτερη κλίμακα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι ομιχλώδεις εικόνες και η ολοκλήρωση της ιστορίας με ένα ανατρεπτικό μεν αλλά πρόχειρο δε τέλος, που αφήνει την εντύπωση μιας χαμένης ευκαιρίας, σε ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπές θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Anthony Scott Burns ("Our House"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, βασισμένος σε μια ιστορία του Daniel Weissenberger. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Julia Sarah Stone ("The Killing", "Allure"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Landon Liboiron, Chantal Perron, Tedra Rogers, Carlee Ryski, Caroline Buzanko, Elena Porter και John Warkentin.

Το "Come True" είναι διαθέσιμο στις video on demand πλατφόρμες από τις 12 Μαρτίου.

Δείτε το trailer:

6.8 Awesome
  • Σκηνοθεσία 7
  • Σενάριο 7
  • Ερμηνείες 7
  • Παραγωγή 6
  • Κριτική Χρηστών (9 Ψήφισαν) 6.6
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.