Ο Juan Carlos Fresnadillo Θα Σκηνοθετήσει Το "Haunted"

0

Σύμφωνα με το Deadline, η Amblin Entertainment του Steven Spielberg ανέθεσε στον Juan Carlos Fresnadillo την σκηνοθεσία του "Haunted", την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της gothic νουβέλας "Turn Of The Screw", που έγραψε ο Henry James.

Η διάσημη και μυστηριώδης νουβέλα του Henry James, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες με τις πιο αξιόλογες να είναι το "The Innocents" (1961) του Jack Clayton και το "The Nightcomers" (1972) του Michael Winner, με πρωταγωνιστή τον Marlon Brando.

"Το 'The Turn of the Screw', που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1898, είναι μια gothic ιστορία που γράφηκε απο τον Henry James. Χάρις στο αυθεντικό της υλικό, η νουβέλα εξελίχθηκε σε αγαπημένο κείμενο των ακαδημαϊκών της Νέας Κριτικής. Η νουβέλα είχε πολλές και αλληλοαποκλειόμενες ερμηνείες. Πολλοί κριτικοί προσπάθησαν να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του κακού που κρύβεται μέσα στην ιστορία. Ομως, υπήρξαν και άλλοι που συμφώνησαν ότι η πραγματική ευφυϊα της νουβέλας ήταν η δημιουργία της πλήρους σύγχυσης και του σασπένς για τον αναγνώστη."

Ο Ισπανός Fresnadillo έγινε ευρύτερα γνωστός το 2007, ύστερα απο την σκηνοθεσία του "28 Weeks Later", την δεύτερη ταινία του μεταποκαλυπτικού franchise που ξεκίνησε ο Danny Boyle, ενώ έκτοτε έχει σκηνοθετήσει μόνο το "Intruders" (2011), το πολύ μέτριο θρίλερ τρόμου με πρωταγωνιστή τον Clive Owen.

Το σενάριο της μεταφοράς έχουν γράψει οι Chad Hayes & Carey Hayes, το συγγραφικό δίδυμο πίσω απο τις ταινίες τρόμου "The Conjuring" και "House of Wax".

Την παραγωγή του φίλμ που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει ιδιαίτερα "τρομακτικό" τόνο, θα επιβλέψουν οι Roy Lee, John Middleton και Scott Bernstein.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.