Η Sony Ετοιμάζει Το Remake Του “1984”

0

Σύμφωνα με το Deadline, η Sony Pictures ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του “1984”, ("Nineteen Eighty-Four"), της κλασσικής νουβέλας του George Orwell, που εκδόθηκε το 1949. Η νουβέλα του Orwell έχει ήδη μεταφερθεί δυο φορές στο σινεμά, το 1956 και το 1984 με την πολύ αξιόλογη ταινία του Michael Radford ("Il Postino: The Postman"), που είχε ως πρωταγωνιστές τον John Hurt και τον Richard Burton.

"Σε ένα δυστοπικό μέλλον, ο Winston Smith υπομένει μια ανήθικη ζωή στο απολυταρχικό υπερκράτος της Oceania, κάτω απο την διαρκή παρακολούθηση της Αστυνομίας Σκέψης. Η ιστορία εξελίσσεται στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα της περιοχής Airstrip One (πρώην Βρετανία) και εστιάζει στον Winston Smith, έναν κυβερνητικό γραφειοκράτη, ο οποίος έχει αναλάβει να ξαναγράψει την ιστορία και να σβήσει την ύπαρξη κάποιων ανθρώπων. Και ενώ ο συνάδελφος του Parsons είναι απόλυτα υπάκουος στους νόμους του κράτους, ο Winston αρχίζει να γράφει σε ένα μυστικό ημερολόγιο, παρά την διαρκή παρακολούθηση του "Μεγάλου Αδελφού" που καταγράφει τους πάντες και τα πάντα. Ο Winston υποφέρει σιωπηλά και προσπαθεί να κατανοήσει την καταπίεση που απογορεύει τις ατομικές συμπεριφορές, όπως την ελεύθερη σκέψη και το sex. Σύντομα ο Winston θα γνωρίσει τη Julia, η οποία δουλεύει για το Υπουργείο Αλήθειας και μαζί ξεκινούν μια στωική ερωτική σχέση. Η απαγορευμένη σχέση τους όμως, θα ανακαλυφθεί πολύ γρήγορα και ο Winston θα ανακριθεί και θα βασανιστεί απο τον πρώην φίλο του, O'Brien."

Το σενάριο της νέας ταινίας θα γράψει ο James Graham, ενώ τη σκηνοθεσία πιθανότατα θα αναλάβει ο ικανότατος Paul Greengrass ("Captain Phillips", "The Bourne Ultimatum").

Επίκαιρη όσο ποτέ, η προφητική ιστορία του George Orwell που ενέπνευσε και το “THX 1138” του George Lucas, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό φίλμ απο τον Paul Greengrass.

George_Orwell-1984 φίλμ...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.