Η Sony Απέκτησε Το Σενάριο Του "Captain Nemo"

0

Σύμφωνα με το THR, η Sony-Columbia Pictures απέκτησε το σενάριο του "Captain Nemo", απο το δίδυμο των Alfred Gough και Miles Millar (“Smallville”, “Spider-Man 2”).

"Μια νέα ματιά στον εμβληματικό αντιήρωα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους αναγνώστες το 1870, μέσα απο το "Twenty Thousand Leagues Under the Sea" του Jules Verne. Ο Nemo είναι μια επιστημονική διάνοια που περιπλανιέται στα βάθη της θάλασσας μέσα στο υποβρύχιο του, τον Ναυτίλο, που κατασκευάστηκε σε ένα εγκαταλελειμένο νησί."

Την παραγωγή της ταινίας θα αναλάβουν οι Joe Roth και Palak Patel ("Maleficent"), μαζί με τους σεναριογράφους Alfred Gough και Miles Millar.

Η μεταφορά του Captain Nemo απο την Sony δεν είναι η μόνη, καθώς και η Disney προσπαθεί εδώ και χρόνια να υλοποιήσει το "Twenty Thousand Leagues Under the Sea" με σκηνοθέτη τον David Fincher, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε το εγχείρημα λόγο διαφωνιών για τον προϋπολογισμό της ταινίας.

20-000-leagues-under-the-sea-original-still

Το 1954, η διάσημη sci-fi νουβέλα του Ιουλίου Βέρν μεταφέρθηκε στο σινεμά απο τον σκηνοθέτη Richard Fleischer ("Conan the Destroyer", "Tora! Tora! Tora!") και με πρωταγωνιστές τους Kirk Douglas και James Mason. Αν και με τα περιορισμένα μέσα της εποχής, η ταινία του Fleischer κατάφερε να κερδίσει 2 Oscars για τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά.

Υστερα απο 145 χρόνια απο την κυκλοφορία της, η νουβέλα του Βέρν συνεχίζει να εμπνέει. Με μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία και με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα, οι περιπέτειες του Captain Nemo θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα κινηματογραφικό υπερθέαμα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.