Η MGM Ετοιμάζει Το Reboot Του "RoboCop"

0

Τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχία της ταινίας-remake του "RoboCop" (2014), το στούντιο της MGM αποφάσισε να δώσει μια νέα ευκαιρία στο franchise (γιατί???), καθώς ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το "RoboCop Returns", ένα νέο φίλμ που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποτελεί το αυθεντικό sequel της original ταινίας.

Η original ταινία του "RoboCop" κυκλοφόρησε το 1987, με σκηνοθέτη τον Paul Verhoeven και πρωταγωνιστές τους Peter Weller & Nancy Allen, ένα πολύ αξιόλογο και πλέον κλασικό sci-fi φίλμ, με hardcore τόνο και έντονα πολιτικά μηνύματα. Όμως η συνέχεια του franchise δεν υπήρξε το ίδιο επιτυχημένη, καθώς ακολούθησαν δυο αδιάφορες συνέχειες και δυο κακές τηλεοπτικές σειρές που αποδυνάμωσαν το franchise που βρέθηκε στα αζήτητα.

Το σενάριο του νέου φίλμ έχει γράψει ο Justin Rhodes ("Terminator Reboot 2019"), ο οποίος αναθεώρησε την ιστορία του sequel που είχαν γράψει οι Ed Neumeier & Michael Miner πίσω στο 1988, ένα φίλμ που δεν γυρίστηκε ποτέ.

"Η αναρχία βασιλεύει και το μέλλον του Detroit κρέμεται απο μια κλωστή, καθώς ο RoboCop επιστρέφει θριαμβευτικά για να πολεμήσει το έγκλημα και την διαφθορά."

Την σκηνοθεσία του reboot έχει αναλάβει ο Neill Blomkamp, ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης που έγινε ευρύτερα γνωστός το 2009 με την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το “District 9”, μια sci-fi ταινία που διακρίθηκε χάρις στο ανεξάρτητο στύλ και την πρωτότυπη ιστορία της.

Το 2013 ακολούθησε το "Elysium", μια sci-fi ταινία πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού και προφίλ, που δεν κατάφερε όμως να ενθουσιάσει, κάτι που συνέβη και με το "Chappie", το τρίτο φίλμ του σκηνοθέτη που κυκλοφορήσε το 2015. Έκτοτε ο Neill Blomkamp επικεντρώθηκε στην δημιουργία ενός νέου φίλμ του "Alien", όμως δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τον Ridley Scott, ο οποίος αρνήθηκε να του δώσει το "χρίσμα".

Αν και ο Neill Blomkamp φαντάζει σαν μια λογική επιλογή για το νέο φίλμ, αυτό που μπορεί κανείς εύκολα να αναρωτηθεί είναι, το γιατί η MGM επιμένει σε ένα πληγωμένο franchise και σε έναν ήρωα που φαντάζει πολύ ρετρό για την σημερινή εποχή....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.