Η MGM Ετοιμάζει το Remake του "Ben Hur"

0

Τον τελευταίο καιρό πολλοί έχουν σχολιάσει αρνητικά την εμμονή του Hollywood με τα remakes παλιών μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών. Μια εμμονή που πηγάζει απο την δίψα για εύκολο κέρδος και φυσικά την έλλειψη "φρέσκων" ιδεών. Αυτή τη φορά όμως, το Hollywood φαίνεται να το "παρατραβάει" καθώς το στούντιο της MGM αποφάσισε να προχωρήσει στο remake του "Ben Hur", της επικής ταινίας του William Wyler που κυκλοφόρησε το 1959 κερδίζοντας 11 Oscars.

"Ενας Εβραίος πρίγκηπας παγιδεύεται απο ένα Ρωμαίο αξιωματικό (και φίλο του), για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Ετσι, καταδικάζεται και στέλνεται στίς γαλέρες σαν σκλάβος για την υπόλοιπη ζωή του. Εκεί όμως θα ξανακερδίσει την ελευθερία του και θα επιστρέψει πίσω αναζητώντας την εκδίκηση του."

O Charlton Heston στην επική ταινία του 1959.

O Charlton Heston στην επική ταινία του 1959.

Η ταινία του William Wyler βασίστηκε στη νουβέλα του Lew Wallace, "Ben-Hur: A Tale Of The Christ" και ήταν μια τεράστια κινηματογραφική παραγωγή με εντυπωσιακά σκηνικά, πρωτοποριακή κινηματογράφηση, ασύλληπτα για την εποχή οπτικά εφέ και εξαιρετικούς πρωταγωνιστές όπως ο Charlton Heston, ο Jack Hawkins, η Haya Harareet και ο Stephen Boyd.

Ολα αυτά βέβαια, λίγη σημασία έχουν για την MGM που ήδη έχει δώσει το "πράσινο φώς" για το remake, το οποίο σύμφωνα με το Deadline θα σκηνοθετήσει ο Timur Bekmambetov ("Night Watch", "Abraham Lincoln: Vampire Hunter").

Ετσι, άλλο ένα κλασικό αριστούργημα του παρελθόντος θα υποστεί την κακοποίηση του Hollywood, που φαίνεται να διανύει την πιο ανέμπνευστη περίοδο του....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.