Η Lionsgate Ετοιμάζει Τη Μεταφορά Του "Borderlands"

0

Σύμφωνα με το Variety, η Lionsgate απέκτησε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του "Borderlands", της σειράς video games της Gearbox.

Το video game "Borderlands" δημιουργήθηκε απο την Gearbox Software και κυκλοφόρησε το 2009 απο την εταιρεία 2K της Take-Two Interactive Software. Μέχρι σήμερα, η σειρά παιχνιδιών έχει πουλήσει περισσότερα απο 26 εκατομμύρια κόπιες.

"Το Borderlands εξελίσσεται στον πλανήτη Pandora. Μερικά χρόνια πρίν, η μέγα-εταιρεία Atlas Corporation ανακάλυψε ένα αρχαίο τάφο στον κοντινό πλανήτη Promethea, ένα τάφο γεμάτο με εξελιγμένα εξωγήινα όπλα και τεχνολογία που τους βοήθησε να ξεπεράσουν τις ανταγωνιστικές εταιρείες. Η παρουσία παρόμοιων εξωγήινων ευρημάτων και στον πλανήτη Pandora οδήγησε την Atlas στο να εγκατασταθεί στον πλανήτη, με την ελπίδα ότι θα ανακάλυψει και νέα πολύτιμα ευρήματα.
Ομως αυτό που δεν γνώριζε η Atlas, είναι ότι ο Pandora βρίσκονταν στο χειμερινό του κύκλο και η άφιξη της άνοιξης θα απελευθέρωνε ορδές άγριας εξωγήινης ζωής που ξύπνησαν απο την χειμερία νάρκη.
Αδυνατώντας να ανακαλύψει κάποια νέα εξωγήινη τεχνολογία, η Atlas εγκατέλειψε τον πλανήτη..."

Αυτή η πλοκή του παιχνιδιού εξελίσσεται αργότερα σε μια αιματοβαμμένη επανάσταση, όπου μια ομάδα περιθωριακών στρέφεται ενάντια στις μέγα-εταιρείες.

borderlands-still

Την παραγωγή της μεταφοράς θα αναλάβουν οι Avi Arad και Ari Arad ("Iron Man", "Spider Man"), με την συμμετοχή της Lionsgate, της Summit Entertainment και της Take-Two Interactive.

Σύμφωνα με τους Rob Friedman και Patrick Wachsberger της Lionsgate:

"Μέρος της στρατηγικής για την είσοδο μας στο χώρο των παιχνιδιών, ήταν η ανακάλυψη νέων προϊόντων με το δικό τους κοινό, που θα μεταφραστεί σε εντυπωσιακά φίλμ και τηλεοπτικές σειρές. Τα παιχνίδια 'Borderlands' δεν "μασάνε" και θα υλοποιήσουμε την ταινία με την ίδια τολμηρή διάθεση, που έχει μετατρέψει τη σειρά σε ένα μέγα-franchise."

Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια "Borderlands" όντως δεν μασάνε, καθώς διαθέτουν ένα αντιδραστικό, μεταποκαλυπτικό ύφος που θυμίζει έντονα το "Mad Max", που έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την σειρά παιχνιδιών.

Ομως αυτό που είναι επίσης αλήθεια, είναι οτι τα στούντιο ποτέ δεν σέβονται το original υλικό (είτε των βιβλίων, είτε των video games), καθώς στις κινηματογραφικές μεταφορές αποστειρώνουν το υλικό απο τα ακατάλληλα στοιχεία, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.