Η Lionsgate Απέκτησε Το "The Kingkiller Chronicle"

0

Υστερα απο μια σειρά διαπραγματεύσεων με πολλά και διάφορα στούντιο, ο συγγραφέας Patrick Rothfuss ήρθε σε συμφωνία με την Lionsgate για την μεταφορά των βιβλίων του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Η πρώτη νουβέλα φαντασίας του Rothfuss που θα μεταφερθεί, είναι το "The Name of the Wind" [2007], το πρώτο μέρος μιας τριλογίας βιβλίων που εστιάζει στις περιπέτεις του διαβόητου μάγου Kvothe: ενός ικανότατου ξιφομάχου, μάγου και μουσικού, που φημολογείται ότι σκότωσε ένα βασιλιά και προκάλεσε ένα μεγάλο πόλεμο.

"Η ιστορία ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος θα εξελιχθεί στον πιο διαβόητο μάγο που είδε ποτέ ο κόσμος. Απο την παιδική του ηλικία μέσα σε ένα περιοδεύων θίασο, τα χρόνια που πέρασε σαν άγριο ορφανό σε μια πόλη γεμάτη εγκληματικότητα και την τολμηρή, θρασύτατη και παρόλα αυτά επιτυχημένη προσπάθεια του να μπεί στο θρυλικό σχολείο μαγείας, το 'The Name of the Wind' είναι ένα αριστούργημα που μεταφέρει τους αναγνώστες στο σώμα και το μυαλό ενός μάγου. Είναι μια νουβέλα δράσης που γράφτηκε απο το χέρι ενός ποιητή, μια πανίσχυρη ιστορία ενηλικίωσης ενός μαγικά χαρισματικού νεαρού άνδρα, αφηγούμενη μέσα απο τα μάτια του: για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, πρέπει να γίνεις ο ήρωας."

Υστερα απο την ανακοίνωση της είδησης για την συμφωνία με την Lionsgate, ο συγγραφέας έσπευσε να καθησυχάσει τους θαυμαστές των βιβλίων:

"Τώρα ξέρω ότι κάποιοι απο εσας διαβάζεται αυτά τα νέα με φόβο στην καρδιά σας. Ανησυχείτε ότι δεν θα τα μεταφέρουν σωστά. Το καταλαβαίνω. Ξέρω ότι λατρεύετε αυτά τα βιβλία.
Ομως ακούστε αυτό που θα σας πώ: Δεν γίνεται να αγαπάτε αυτά τα βιβλία περισσότερο απο εμένα και δεν γίνεται να ενδιαφέρεστε για αυτά περισσότερο απο εμένα. Εχω αφιερώσει περισσότερα απο 20 χρόνια της ζωής μου σε αυτά. Βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου. Αποτελούν κομμάτι της ψυχής μου.
Και δεν είμαι χαζός. Πίστευω ότι πλέον με ξέρετε καλά και με εμπιστεύεστε ότι δεν βιαστώ να κάνω το παραμικρό. Η συμφωνία έγινε γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία κάτι όμορφου."

Με πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μια πλούσια μυθολογία, η μεταφορά της τριλογίας του Patrick Rothfuss μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ αξιόλογο, αν αντιμετωπιστεί με σεβασμό απο την Lionsgate...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.