Η Annapurna Ετοιμάζει Το Reboot Του "Starship Troopers"?

0

Στην εποχή της κινηματογραφικής ανακύκλωσης, ένα ακόμη cult φίλμ του παρελθόντος φαίνεται να παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Πρόκειται για το "Starship Troopers", την sci-fi ταινία του Paul Verhoeven που κυκλοφόρησε το 1997.

"Βασισμένη στη νουβέλα που έγραψε o Robert A. Heinlein το 1958, η ιστορία της ταινίας εστιάζει στον νεαρό στρατιώτη Johnny Rico και τις εμπειρίες του στο Mobile Infantry, μια φουτουριστική στρατιωτική μονάδα. Η στρατιωτική καριέρα του Rico ξεκινά απο τη θέση του νεοσύλλεκτου και κατηλήγει στη θέση του αξιωματικού με υπόβαθρο ένα διαστρικό πόλεμο μεταξύ της ανθρωπότητας και ενός είδους εντόμων, γνωστών και ως "Arachnids"."

Με σατυρική διάθεση και ένα έντονο πολιτικό μήνυμα κατά των φασιστικών τάσεων της αμερικανικής κοινωνίας, το φίλμ του Verhoeven αποτελεί μέχρι και σήμερα μια απο τις πιο cult sci-fi ταινίες. Παρά το φτωχό cast και τις μετριότατες ερμηνείες, το "Starship Troopers" κατάφερε να πετύχει χάρις στα καταπληκτικά οπτικά εφέ (1 υποψηφιότητα για Oscar), που είχαν σαν αποτέλεσμα μια καταιγιστική και πρωτότυπη sci-fi ταινία. Το 2004 & 2008 κυκλοφόρησαν δυο αδιάφορες και πολύ κακές συνέχειες, ενώ αργότερα ακολούθησαν videogames και κάποιες εκδόσεις comic.

Οι φήμες για το reboot του franchise κυκλοφορούν εδώ και δυο περίπου χρόνια, με τον Neal H. Moritz ("I Am Legend") να βρίσκεται στη θέση του παραγωγού και τους Ashley Edward Miller ("X-Men: First Class") και Zack Stentz να έχουν αναλάβει το σενάριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, πιο κοντά στην απόκτηση των διακαιώματων του franchise φαίνεται να είναι η εταιρεία παραγωγής Annapurna Pictures, μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολύ αξιόλογες παραγωγές όπως το "Her" και το "American Hustle", ενώ είναι και συμπαραγωγός στο reboot του "Terminator" franchise.

Αν και δεν είμαστε υποστηρικτές των reboot & των remakes, η περίπτωση του "Starship Troopers" είναι διαφορετική, καθώς με τους κατάλληλους συντελεστές, η νέα προσπάθεια μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.