Το "Half-Life" Και Το "Portal" Στο Σινεμά

0

Πολλοί θεωρούν ότι το 2016 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις κινηματογραφικές μεταφορές των video games, καθώς μέσα στο 2016 θα κυκλοφορήσουν δυο απο τις πιο φιλόδοξες μεταφορές που έχουμε δεί μέχρι σήμερα: το "Assassin's Creed" του Justin Kurzel και το "Warcraft" του Duncan Jones. Δυο ταινίες με πολύ υψηλούς προϋπολογισμούς και ταλαντούχους συντελεστές, που η πορεία τους στο box-office θα καθορίσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον αυτού του είδους στον κινηματογράφο.

Μέσα σε αυτό το αισιοδόξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί έρχονται και τα νέα που αφορούν τις μεταφορές των video games "Half-Life" και "Portal", δυο ιστορίες που εκτός του ότι εξελίσσονται στο ίδιο σύμπαν, έχουν και κοινό παραγωγό τον JJ Abrams.

Το "Half-Life" Και Το "Portal" Στο Σινεμά

Το first-person shooter "Half-Life" κυκλοφόρησε το 1998 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα απο 10 εκατομμύρια κόπιες. Η ιστορία εστιάζει στον επιστήμονα Gordon Freeman, ο οποίος κατά την διάρκεια της εξέτασης μιας κρυσταλλικής ουσίας, απελευθερώνει κατά λάθος τερατουργήματα στο Anomalous Materials Laboratory.

Ενώ το first-person puzzle-platform "Portal" που κυκλοφόρησε το 2007, εξελίσσεται στα μυστηριώδη Aperture Science Laboratories, εκεί όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν δοκιμασίες που αφορούν το άνοιγμα πυλών στο χωροχρόνο.

Το "Half-Life" Και Το "Portal" Στο Σινεμά

Αν και η πρόθεση για την μεταφορά των video games της Valve έχει γίνει γνωστή απο το 2013, τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει υπάρξει ενημέρωση γύρω απο την εξέλιξη των δυο projects, κάτι που οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι έχουν "μπεί στο ψυγείο".

Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης για την προώθηση της ταινίας "10 Cloverfield Lane", ο JJ Abrams ερωτήθηκε απο το IGN για την πρόοδο των δυο μεταφορών.

"Αυτή την στιγμή δεν έχω να σας πω κάποια ιδιαίτερα σημαντικά νέα, όμως το σίγουρο είναι ότι η ανάπτυξη τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλέον έχουμε σεναριογράφους που δουλεύουν πάνω και στις δυο ιστορίες."

Υστερα απο την σκηνοθεσία του "Star Wars: The Force Awakens", μια ταινία με εντυπωσιακές εισπράξεις στο box-office, o JJ Abrams φαίνεται να διαθέτει πλέον την δύναμη να προχωρήσει στις μεταφορές των δυο video games, που εκ πρώτης όψεως φαντάζουν κάπως ριψοκίνδυνες, καθώς η πλοκή τους είναι κάπως τραβηγμένη και υπερβολική, ακόμη και για τα σημερινά standards του σινεμά...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.