Η Disney Ετοιμάζει Το Reboot Του "The Rocketeer"

0

Αν και η είδηση ενός ακόμη reboot ή remake, ίσως και μην αποτελεί είδηση πλέον, η συγκεκριμένη διαθέτει κάποιο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν υλοποιήθηκε σωστά. Ο λόγος γίνεται για το "The Rocketeer", το φίλμ που κυκλοφόρησε το 1991 με σκηνοθέτη τον Joe Johnston και πρωταγωνιστές τους Billy Campbell, Jennifer Connelly και Timothy Dalton. Αν και το φίλμ του Joe Johnston ήταν αρκετά ψυχαγωγικό, πολλοί το χαρακτήρισαν σαν μια χαμένη ευκαιρία.

"Το 1938 ο νεαρός πιλότος Cliff Secord μετά από μια δοκιμή ενός αεροπλάνου το οποίο παρολίγον να του στοιχίσει την ζωή εξαιτίας ενός πυροβολισμού από κάποιους γκάνγκστερ τους οποίους κυνηγούσε το FBI, βρίσκει στο υπόστεγο μαζί με τον φίλο του και μηχανικό Peevy' Peabody, μια κρυμμένη ρουκέτα.

Η Disney Ετοιμάζει Το Reboot Του "The Rocketeer"

Billy Campbell & Alan Arkin στην ταινία του 1991.

Στην προσπάθεια τους να βρουν τι είναι, ανακαλύπτουν πως κατασκευάστηκε για πτητική χρήση, χωρίς όμως να γνωρίζουν την προέλευση της αλλά και τον πραγματικό σκοπό της. Πίσω από το κυνηγητό του FBI, κρύβονταν κατάσκοποι των Ναζί, οι οποίοι ήθελαν την ρουκέτα αυτήν, έτσι ώστε να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Άθελα του ο Secord μπλέκει την κοπέλα του την Jenny και πέφτει θύμα απαγωγής των Ναζί, με αντάλλαγμα την ρουκέτα. Η μόνη επιλογή του είναι να σώσει την κοπέλα του και να μην αφήσει την συσκευή να πέσει στα χέρια των Ναζί."

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του THR, η Disney που διαθέτει τα δικαιώματα του τίτλου, ανέθεσε την συγγραφή του σεναρίου για το reboot που θα φέρει τον τίτλο "The Rocketeers", στους Max Winkler ("Ceremony") και Matt Spicer ("It's Not You It's Me"). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το project που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής, εξελίσσεται έξι χρόνια μετά την ιστορία του πρώτου φίλμ και έχει σαν κεντρικό χαρακτήρα μια Αφροαμερικανή γυναίκα πιλότο, που αναλαμβάνει το ρόλο του Rocketeer για να σταματήσει έναν φιλόδοξο και διεφθαρμένο επιστήμονα που θέλει να κλέψει την τεχνολογία jet-pack.

Στην θέση των παραγωγών βρίσκονται ο Brigham Taylor, ο star του NBA Blake Griffin και ο Ryan Kalil.

Βασισμένη στο ανεξάρτητο comic της δεκαετίας του 80' που έγραψε ο Dave Stevens, το "The Rocketeer" διαθέτει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα και ιστορία, καθώς εξελίσεται σε μια εποχή όπου οι δυο υπερδυνάμεις (ΗΠΑ & ΕΣΣΔ) δαπανούσαν μεγάλα ποσά σε τολμηρές και κάποιες φορές παρανοϊκέςς ιδέες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον συσχετισμό των δυνάμεων.

Βέβαια, το τι θα κάνει η Disney με αυτή την ιστορία είναι μια άλλη υπόθεση, καθώς αν ακολούθησει την γνωστή family friendly προσέγγιση, τότε το "The Rocketeers" δεν θα έχει την τύχη που του αρμόζει...

Δείτε το trailer της original ταινίας:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.