Η 20th Century Fox Ετοιμάζει Το Remake Του "The Fly"

0

Το remake του "The Fly", του εξαιρετικού και πλέον cult sci-fi φίλμ που σκηνοθέτησε ο David Cronenberg το 1986, αποτελεί μια ιστορία που πλανάται στα γραφεία της 20th Century Fox εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι πρώτες επαφές έλαβαν χώρα πρίν απο περίπου 7 χρόνια και ήθελαν τον ίδιο τον Cronenberg να σκηνοθετεί το remake του δικού του φίλμ. Μια διαπραγμάτευση που δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς σύμφωνα με τον σκηνοθέτη οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν στο ύψος του προϋπολογισμού, με αποτέλσμα ο εκκεντρικός σκηνοθέτης να μεταφέρει το project στο θέατρο, με την μορφή όπερας.

"Ένας επιστήμονας ασχολείται με την τελειοποίηση μιας συσκευής τηλεμεταφοράς, που μεταβιβάζει ύλη από ένα σημείο στο άλλο. Ενώ προχωρεί με επιτυχία αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον εαυτό του σαν πειραματόζωο. Μια συνηθισμένη μύγα, όμως, ταξιδεύει μαζί του κι όταν φτάνουν στον προορισμό τους και τα δυο πλάσματα έχουν αλλάξει θεαματικά κι η φρίκη αρχίζει."

Η 20th Century Fox Ετοιμάζει Το Remake Του

Σκηνή απο την ταινία του 1986, με τους Jeff Goldblum & Gina Davis.

Σύμφωνα με το Deadline όμως, το project παραμένει ζωντανό καθώς η 20th Century Fox βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον J.D. Dillard για την ανάληψη της σκηνοθεσίας. Ο Dillard έγινε ευρύτερα γνωστός μόλις πρίν απο ένα χρόνο με το ανεξάρτητο sci-fi φίλμ "Sleight", μια ταινία που απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο Φεστιβάλ του Sundance και που έστρεψε τα βλέματα των στούντιο πάνω του.

Στην περίπτωση που οι συζητήσεις εξελιχθούν σε συμφωνία, τότε ο Dillard θα αναλάβει και το σενάριο μαζί με τον συνεργάτη του Alex Theurer.

Αν και τα remakes δεν αρέσουν πλέον σε κανέναν, η περίπτωση του "The Fly" είναι κάπως διαφορετική, καθώς και η ταινία του Cronenberg αποτέλεσε το remake της b-movie ταινίας που κυκλοφόρησε το 1958, με σκηνοθέτη τον Kurt Neumann. Με ενδιαφέρουσα ιστορία που σίγουρα θα προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα, το remake του "The Fly" θα μπούσε να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο, αν και εφόσον στελεχωθεί με ένα ικανό πρωταγωνιστικό δίδυμο, αντίστοιχο των Jeff Goldblum και Gina Davis, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους κατάφεραν να δώσουν το απαιτούμενο ειδικό βάρος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορία...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.