Σινεμά Στο Σπίτι: "Man on Fire" Του Tony Scott

0

"Ένα κύμα απαγωγών έχει συγκλονίσει το Μεξικό, δημιουργώντας αυξανόμενα κύματα πανικού στους πιο ευκατάστατους πολίτες του, ιδιαίτερα τους γονείς. Σε μια περίοδο έξι ημερών, σημειώθηκαν είκοσι τέσσερις απαγωγές, κάνοντας πολλές οικογένειες να προσλάβουν σωματοφύλακες. Σε αυτό το σκηνικό μπαίνει ο John Creasy (Washington), ένας πρώην πληρωμένος δολοφόνος της CIA, που έχει απογοητευτεί από τα πάντα. Ο φίλος του Creasy, Rayburn τον καλεί στην πόλη του Μεξικό για να γίνει σωματοφύλακας της εννιάχρονης Lupita Ramos, κόρη του βιομηχάνου Samuel Ramos και της Lisa. Ο Creasy δεν ενδιαφέρεται να γίνει σωματοφύλακας, ειδικά σε ένα πιτσιρίκι αλλά επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει, δέχεται. Αρχικά, ο Creasy δεν αντέχει τις πιεστικές ερωτήσεις της μικρής σχετικά με τη ζωή του αλλά σύντομα οι άμυνές του απέναντί της καταρρέουν και της ανοίγεται. Το καινούριο ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει ο Creasy στη ζωή του κλονίζεται όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής."

Θρίλερ δράσης σε σκηνοθεσία του Tony Scott ("Top Gun", "Spy Game") και σενάριο του Brian Helgeland ("Mystic River"), βασισμένο στη νουβέλα του A.J. Quinnell.

Αν και το σενάριο δεν διακρίνεται για την πρωτοτυπία του, η παρουσία του Denzel Washington στον πρωταγωνιστικό ρόλο του προβληματικού αντι-ήρωα, σε συνδυασμό με την δεξιοτεχνία του αείμνηστου Tony Scott, έχει σαν αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό θρίλερ εκδίκησης.

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2004, με τον τίτλο "Δια Πυρός και Σιδήρου".

Σκηνοθεσία: Tony Scott
Σενάριο: Brian Helgeland, A.J. Quinnell ( νουβέλα)
Κινηματογράφηση: Paul Cameron
Μουσική: Harry Gregson-Williams
Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony, Giancarlo Giannini, Mickey Rourke, Rachel Ticotin, Gustavo Sánchez Parra, Jesús Ochoa.
Διάρκεια: 146 λεπτά
Ετος: 2004

Δείτε το trailer:

8.0
  • Σκηνοθεσία 8.5
  • Σενάριο 7.5
  • Ερμηνείες 8
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (1 Ψήφισαν) 7
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.