Σινεμά Στο Σπίτι: "Ghost Dog: The Way of the Samurai"

0

"Στο Jersey City, ένας Αφροαμερικανός εκτελεστής ακολουθεί πιστά το "Hagakure: Τον Τρόπο των Σαμουράι". Ζεί μόνος του σε μια ταράτσα με ένα περιστερώνα για συντροφιά και αυτοαποκαλείται Ghost Dog. Το αφεντικό του, που του έσωσε τη ζωή οκτώ χρόνια πρίν, είναι μέλος της τοπικής μαφίας. Οταν η κόρη του αφεντικού γίνεται μάρτυρας μιας εκτέλεσης του Ghost Dog, ο ίδιος γίνεται πλέον αναλώσιμος. Τα πρώτα θύματα γίνονται τα περιστέρια του και ο Ghost Dog στρέφεται εναντίον αυτών που τον καταδιώκουν, χωρίς όμως να θέλει να βλάψει το αφεντικό του ή την κόρη του. Θα μπορέσει να μείνει πιστός στον κώδικα του? Και αν ναι, ποιά θα είναι η μοίρα του?"

Ανεξάρτητο δράμα-δράσης σε σκηνοθεσία & σενάριο του Jim Jarmusch ("Down by Law", "Dead Man"). Με πρωταγωνιστή έναν πολύ ιδιαίτερο και αντιφατικό χαρακτήρα που ενσαρκώνει εξαιρετικά ο ταλαντούχος Forest Whitaker, το "Ghost Dog" αποτελεί μια απο τις πιο ιδιαίτερες και ριψοκίνδυνες δημιουργίες του Jarmusch.

Αναμειγνύοντας την αρχαία Γιαπωνέζικη κουλτούρα με τους σύγχρονους γκάνγκστερς, ο Jarmusch εστιάζει περισσότερο στον κώδικα σεβασμού. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας δεν αναζητά την εκδίκηση αλλά την τιμή, αγνοώντας τον θάνατο, καθώς σύμφωνα με τον κώδικα των Samurai: "Ο διαλογισμός για τον αναπόφευκτο θάνατο, πρέπει να εκτελείται καθημερινά..."

Με εξαιρετική κινηματογράφηση απο τον Robby Müller ("Breaking the Waves", "Dead Man") και ένα πραγματικά μοναδικό soundtrack απο τον RZA (Wu-Tang Clan), το "Ghost Dog" αποτελεί μια ειδική ταινία δράσης.

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1999, με τον τίτλο "Ghost Dog: Ο Τρόπος των Σαμουράι".

Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch
Σενάριο: Jim Jarmusch
Πρωταγωνιστούν: Forest Whitaker, Henry Silva, John Tormey, Dennis Liu, Frank Minucci, Richard Portnow, Tricia Vessey, Gene Ruffini, Frank Adonis, Victor Argo.
Διάρκεια: 116 λεπτά
Ετος: 1999

Δείτε το trailer:

 

ghost-dog-the-way-of-the-samurai-poster

 

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.