Σινεμά Στο Σπίτι: "Awakenings" Της Penny Marshall

0

"Το 1969 ο Dr. Malcolm Sayer (Robin Williams) αναλαμβάνει την παρακολούθηση μιας ομάδας ασθενών που έχουν χτυπηθεία από επιδημία εγκεφαλίτιδας χρόνια πριν, και από τότε μοιάζουν με ανθρώπους "αγάλματα". Η αγάπη του και η θέλησή του για τη ζωή θα βοηθήσει τους ασθενείς του και ιδίως τον ασθενή Leonard Lowe (Robert De Niro) να πάρουν μετά από τόσα χρόνια μια γεύση ζωής."

Δράμα σε σκηνοθεσία της Penny Marshall ("Big") και σενάριο του Steven Zaillian ("Schindler's List", "The Girl with the Dragon Tattoo"), βασισμένο στο βιβλίο του Oliver Sacks.

Με όπλο τις εντυπωσιακές ερμηνείες του Robin Williams και ειδικά του Robert De Niro, η Penny Marshall μεταφέρει με εξαιρετικό τρόπο το υλικό του βιβλίου, αποφεύγοντας τις υπερβολές και το μελλόδραμα, χρησιμοποιώντας αντ' αυτού μια ειλικρινή προσέγγιση και το χιούμορ.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1991 και προτάθηκε για τρία Oscar: "Καλύτερης ταινίας", "Α' Ανδρικού Ρόλου" (Robert De Niro), και "Καλύτερο Σενάριο Μεταφοράς".

Σκηνοθεσία: Penny Marshall
Σενάριο: Steven Zaillian, Oliver Sacks (βιβλίο)
Κινηματογράφηση: Miroslav Ondrícek
Μουσική: Randy Newman
Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Robin Williams, Penelope Ann Miller, Alice Drummond, Julie Kavner, Ruth Nelson, John Heard, Judith Malina, Barton Heyman, George Martin, Anne Meara, Richard Libertini.
Διάρκεια: 121 λεπτά
Ετος: 1990

Δείτε το trailer:

8.0
  • Σκηνοθεσία 7.5
  • Σενάριο 8
  • Ερμηνείες 9
  • Παραγωγή 7.6
  • Κριτική Χρηστών (0 Ψήφισαν) 0
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.