Το «Thunderbirds” Επιστρέφει Στην Τηλεόραση

0

Πενήντα χρόνια μετά απο την τηλεοπτική της πρεμιέρα, η θρυλική και πρωτοποριακή σειρά «Thunderbirds” επιστρέφει στην τηλεόραση. Με τον τίτλο «Thunderbirds Are Go!”, η νέα σειρά θα συνδυάζει CGI animation μαζί με αληθινά σκηνικά και σύμφωνα με τα ITV Studios θα αποτελέσει ένα φόρο τιμής στην αυθεντική σειρά.

Η αυθεντική σειρά που βασίστηκε στη πρωτοποριακή τεχνική «supermarionation”, δημιουργήθηκε απο τον Gerry Anderson και τη συζυγό του Sylvia, στην δεκαετία του 60′.

«Το Thunderbirds προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1965 και εστίαζε στην οικογένεια Tracy, η οποία λειτουργούσε μια υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης με την βοήθεια της Lady Penelope και του μπάτλερ της, Parker.”

Το 1966, το «Thunderbirds” μεταφέρθηκε στο σινεμά με την ταινία «Thunderbirds Are Go”, ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και μια δεύτερη με τον τίτλο “Thunderbird 6”. To 2004 κυκλοφόρησε και μια ταινία με αληθινούς χαρακτήρες και πρωταγωνιστή τον Bill Paxton, μια ταινία που κανείς απο τους εμπλεκομένους δεν θα ήθελε να θυμάται.

thunderbirds-still

Η νέα σειρά θα είναι μια συμπαραγωγή της ITV Studios και της Pukeko Pictures, ενώ τα ειδικά εφέ θα αναλάβει η εταιρεία Weta Workshop, υπεύθυνη για τα οπτικά εφέ του «Lord Of The Rings”, του «King Kong” και του «Avatar”.

Σύμφωνα με τον Richard Taylor, συνιδιοκτήτη της Pukeko Pictures και της Weta Workshop:

«Το Thunderbirds υπήρξε μια σειρά με ιδιαίτερη επιρροή στην παιδική μου ηλικία. Είναι συναρπαστικό που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με το ITV και να δημιουργήσουμε μια νέα σειρά που θα είναι βασισμένη σε μια απο τις καλύτερες Βρετανικές σειρές. Ανυπομονώ να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό κόσμο που θα προκαλέσει τη φαντασία της νέας γενιάς, όπως ακριβώς συνέβη και με τη δική μου γενιά, πρίν απο σχεδόν μισό αιώνα.”

Μέχρι στιγμής το φωνητικό cast περιλαμβάνει τα ονόματα των Rosamund Pike («007: Die Another Day”), Kayvan Novak («Syriana”), David Menkin («Zero Dark Thirty”), Thomas Brodie-Sangster («Game of Thrones”), David Graham και Rasmus Hardiker.

Αν και η αυθεντική σειρά ύπηρξε πρωτοποριακή και σαγηνευτική (ίσως και λίγο creepy) για τις μικρές ηλικίες τη δεκαετία του 60′ και του 70′, δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να φανεί το ίδιο ενδιαφέρουσα και το 2015…

Το νέο Thunderbirds θα προβληθεί το 2015 στο ITV και το CiTV και θα αποτελείται απο 26 ημίωρα επεισόδια.

Δείτε τους τίτλους έναρξης της αυθεντικής σειράς:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.