Το Netflix Παρήγγειλε Το «The Haunting»

0

Το Netflix παρήγγειλε την πρώτη σαιζόν του «The Haunting», την τηλεοπτική μεταφορά της κλασικής νουβέλας τρόμου «The Haunting of Hill House», που έγραψε η Shirley Jackson και που θεωρείται ως μια απο τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων του 20ου αιώνα.

«Ενας ερευνητής του μεταφυσικού προσκαλεί τρία πρόσωπα με προβληματικό παρελθόν σε μια φημολογούμενη στοιχειωμένη έπαυλη, με σκοπό την διεξαγωγή ενός πειράματος. Σύντομα οι συμμετέχοντες αρχίζουν και χάνουν τα λογικά τους.»

Η διάσημη νουβέλα της Shirley Jackson εκδόθηκε το 1959 και έχει μεταφερθεί δυο φορές στον κινηματογράφο. Η πρώτη και καλύτερη μεταφορά έγινε το 1963 δια χειρός Robert Wise, ενώ η δεύτερη και αδιάφορη μεταοφορά έλαβε χώρα το 1999 απο τον σκηνοθέτη Jan de Bont και με πρωταγωνιστές τους Liam Neeson και Catherine Zeta-Jones.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει αναλάβει ο Mike Flanagan («Ouija: Origin of Evil», «Oculus», «Before I Wake»), ενώ την παραγωγή θα υλοποιήσουν οι Amblin TV του Steven Spielberg και η Paramount TV.

Αν και η ιστορία παραμένει ενδιαφέρουσα, το όλο concept δεν φαντάζει καθόλου φρέσκο και πρωτότυπο καθώς τα στοιχειωμένα σπίτια έχουν αποτελέσει το κεντρικό θέμα πολλών κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ….

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.