Το «Ghost Dog» Στην Τηλεόραση?

0

Τα τελευταία χρόνια η δύναμη της αμερικανικής τηλεόρασης έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που μπορεί να προσελκύσει μεγάλους στάρ του κινηματογράφου, να αναστήσει καριέρες και να δώσει νέα πνοή σε ιστορίες που ξεκίνησαν απο τον κινηματογράφο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του «Ghost Dog: The Way of the Samurai», της εξαιρετικής ταινίας που σκηνοθέτησε ο Jim Jarmusch («Down by Law», «Dead Man») το 1999.

«Στο Jersey City, ένας Αφροαμερικανός εκτελεστής ακολουθεί πιστά το «Hagakure: Τον Τρόπο των Σαμουράι». Ζεί μόνος του σε μια ταράτσα με ένα περιστερώνα για συντροφιά και αυτοαποκαλείται Ghost Dog. Το αφεντικό του, που του έσωσε τη ζωή οκτώ χρόνια πρίν, είναι μέλος της τοπικής μαφίας. Οταν η κόρη του αφεντικού γίνεται μάρτυρας μιας εκτέλεσης του Ghost Dog, ο ίδιος γίνεται πλέον αναλώσιμος. Τα πρώτα θύματα γίνονται τα περιστέρια του και ο Ghost Dog στρέφεται εναντίον αυτών που τον καταδιώκουν, χωρίς όμως να θέλει να βλάψει το αφεντικό του ή την κόρη του. Θα μπορέσει να μείνει πιστός στον κώδικα του? Και αν ναι, ποιά θα είναι η μοίρα του?»

Το "Ghost Dog" Στην Τηλεόραση?

Ο Forest Whitaker σε σκηνή απο την ταινία του 1999.

Η φημολογία γύρω απο την μεταφορά του «Ghost Dog» στην τηλεόραση, ξεκίνησε ύστερα απο μια πρόσφατη συνέντευξη του RZA, του δημιουργού του εξαιρετικού soundtrack της ταινίας και ιδρυτικού μέλους του hip hop συγκροτήματος των Wu-Tang Clan.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του RZA στο Telerama:

«Ο καλός μου φίλος Jim Jarmusch και ο Forest Whitaker, συμφώνησαν με εμένα και τον σεναριογράφο Dallas Jackson, να συνεργαστούμε σαν παραγωγοί σε ένα ακόμη ‘Ghost Dog’. Και ήδη έχουμε γράψει κάτι. ‘Ετσι το ‘Ghost Dog’ μπορεί να επιστρέψει πάλι στην μεγάλη οθόνη ή την μικρή.»

Αν και ο μουσικός, ηθοποιός & παραγωγός, αναφέρθηκε τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, το πιο πιθανό είναι η ιστορία να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, καθώς το τηλεοπτικό φορμάτ προσφέρεται περισσότερο για τις περιπέτειες του Αφροαμερικανού Σαμουράι.

Αν και δεν είμαστε λάτρεις των μεταοφρών απο τον κινηματογράφο στη τηλεόραση, η περίπτωση του «Ghost Dog» φαντάζει διαφορετική, καθώς στην ταινία του 1999, ο Jarmusch κατάφερε να δημιουργήσει ένα περίεργο αστικό σύμπαν με ενδιαφέροντες, αντιφατικούς χαρακτήρες, που θα θέλαμε να εξερευνήσουμε περισσότερο…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.