Το BBC One Παρήγγειλε Το "His Dark Materials"

0

Τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές της Βρετανικής τηλεόρασης έχουν ανεβάσει αισθητά τον πήχη της ποιότητας, με παραγωγές που γνωρίζουν επιτυχία και εκτός συνόρων, ενώ πολλές απο αυτές έχουν μεταφερθεί ή θα μεταφερθούν στο μέλλον και στην Αμερικανική τηλεόραση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικότερης προόδου το BBC One παρήγγειλε το "His Dark Materials", την μεταφορά στη μικρή οθόνη της σειράς βιβλίων φαντασίας του Philip Pullman.

His-Dark-Materials-trilogy

Η σειρά βιβλίων του Pullman ξεκίνησε το 1995 με το "Northern Lights", το 1997 ακολούθησε το "The Subtle Knife" ενώ η τριλογία ολοκληρώθηκε το 2000 με το "The Amber Spyglass".

"Η ιστορία ακολουθεί δυο παιδιά, την Lyra Belacqua και τον Will Parry, καθώς ταξιδεύουν μέσα απο διάφορα παράλληλα σύμπαντα και συναντούν πλήθος φανταστικών πλασμάτων, αναμέσα τους μάγισσες και πάνοπλες πολικές αρκούδες."

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, "Northern Lights", μεταφέρθηκε το 2007 στον κινηματογράφο με τον τίτλο "The Golden Compass" και πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman & Daniel Craig, μια ταινία που παρά το τεράστιο budget της ($180 εκατομύρια) δεν κατάφερε να ενθουσιάσει ούτε το κοινό, αλλά ούτε και τους κριτικούς, κάτι που είχε σαν αποτελέσμα το οριστικό "πάγωμα" του κινηματογραφικού franchise και την απαρχή μιας νέας προσπάθειας αυτή τη φορά στην τηλεόραση, για την βραβευμένη σειρά βιβλίων.

Τα γυρίσματα της φιλόδοξης σειράς που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Bad Wolf και της New Line Cinema, θα γίνουν στην Ουαλία, ενώ πρός το παρόν παραμένει άγνωστη η ημερομηνία της πρεμιέρας της στο BBC.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.