Το "The Vampire Chronicles" Στη Τηλεόραση

0

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε το "The Vampire Chronicles" να ξαναμεταφέρεται στον κινηματογράφο απο τις Universal και Imagine, απ΄΄οτι φαίνεται αυτά τα σχέδια άλλαξαν, καθώς τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων επέστρεψαν στη συγγραφέα Anne Rice, που πλέον επιθυμεί την μεταφορά της ιστορίας στην τηλεόραση.

Μέσα απο τον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η συγγραφέας ανακοίνωσε τα εξής:

"Μια υψηλού επίπεδου τηλεοπτική σειρά αποτελεί τώρα το όνειρο για τους Lestat, Louis, Armand, Marius και ολόκληρη τη φυλή. Βρισκόμαστε στη νέα Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης και μια τέτοια σειρά είναι ο απόλυτος τρόποςγια να ξεδιπλωθεί ολόκληρη η ιστορία των βρυκολάκων. Ο γιός μου Christopher και εγώ θα ετοιμάσουμε ένα πιλοτικό σενάριο και ένα αναλυτικό σχέδιο για μια τηλεοπτική σειρά που θα παρουσιάζει πιστά την ιστορία του Lestat όπως αφηγείται στα βιβλία, ολοκληρωμένη με τις πολλές καταστάσεις που οι αναγνώστες περιμένουν να δούν. Πιθανότατα θα ξεκινήσουμε με το 'The Vampire Lestat' και θα συνεχίσουμε απο εκεί."

Ενώ όσον αφορά το γιατί δεν προχώρησε η νέα κινηματογραφική μεταφορά, η Anne Rice δήλωσε:

"Οπως πολλοί απο εσάς γνωρίζετε, η Universal Studios και η Imagine Entertainment είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων με σκοπό την δημιουργία κινηματογραφικών φίλμ και παρά την ευχαρίστηση που είχαμε στην συνεργασία αυτή, τελικά το εγχείρημα δεν δούλεψε. Είναι πλέον πιο ξεκάθαρο απο ποτέ, ότι η τηλεόραση είναι το μέρος όπου ανήκουν οι βρυκόλακες."

Το "Vampire Chronicles" Στη Τηλεόραση

Σκηνή απο την ταινία του 1994, "Interview with the Vampire".

Η ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά βιβλίων που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα απο 80 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεκίνησε το 1976 με το "Interview with the Vampire", το πρώτο βιβλίο της σειράς που το 1994 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Neil Jordan και πρωταγωνιστές τους Tom Cruise, Brad Pitt και Antonio Banderas. Εκτοτε κυκλοφόρησαν άλλες έντεκα νουβέλες, με την τελυταία να μετρά μόλις μερικούς μήνες κυκλοφορίας.

Με δεδομένο την αποτυχία της κινηματογραφικής ταινίας του 1994, η Anne Rice πολύ σοφά αποφάσισε να μην ρισκάρει με ένα νέο φίλμ που η ενδεχόμενη αποτυχία του θα "έκαιγε" όλο το franchise και αντ' αυτού προτίμησε την μεταφορά στην τηλεόραση, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν ιδανικό και ιδιαίτερα χρυσοφόρο προορισμό...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.