Η Disney Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Σειρά Του «Star Wars»

0

Πρίν απο λίγες ημέρες ο Bob Iger, o CEO της Disney, εμφανίστηκε μπροστά στους μετόχους της εταιρείας και όπως ήταν αναμενόμενο ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Τα πιο σημαντικά απο αυτά τα σχέδια, αφορούν την δημιουργία μιας νέας τριλογίας του «Star Wars» (διαβάστε εδώ) και την δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς του «Star Wars» που θα διατεθεί αποκλειστικά μέσα απο την υπηρεσία streaming που ετοιμάζει η Disney.

Βέβαια η τηλεοπτική σειρά του Star Wars δεν είναι κάτι νέο, καθώς στο παρελθόν ο George Lucas είχε ασχοληθεί πολύ με αυτό το ενδεχόμενο, καθώς το θεωρούσε πολύ πιο ενδιαφέρον απο μια τρίτη κινηματογραφική τριλογία, ειδικά μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε μετά την κυκλοφορία των τριών prequels. Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε μια τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο «Star Wars: Underworld», που θα αποτελούνταν απο 400 επεισόδια, με κόστος ανά επεισόδιο 5 εκατομμύρια δολάρια. Ενα κόστος εξωπραγματικό για τα τηλεοπτικά δεδομένα, που ακόμη και σήμερα θεωρείται απαγορευτικό.

Ενας σχεδιασμός που προχώρησε αρκετά, καθώς η Lucasfilm είχε προσλάβει τους Ronald D. Moore («Battlestar Galactica») και Louise Fox («Camelot»), για την συγγραφή των σεναρίων σε συνεργασία με τον George Lucas. Η ομάδα τελικά κατάφερε να αναπτύξει 50 με 100 επεισόδια, με την ιστορία να αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη τριλογία, καλύπτοντας ανεξερεύνητες πτυχές του έπους, όπως το πως ο Han Solo γνώρισε τον Chewbacca και το πως κατάφερε να ‘αρπάξει’ το Millennium Falcon απο τα χέρια του Lando Calrissian. Ολα αυτά μέσα στο σύμπαν του διαστημικού έπους και με την δυνατότητα προσθήκης νέων χαρακτήρων, χαμηλότερου προφίλ.

Οταν όμως η Disney έκανε στον Lucas μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί και απέκτησε τα δικαιώματα του franchise, τότε η τηλεοπτική σειρά πάγωσε ολοσχερώς. Αυτό μέχρι σήμερα, καθώς πλέον η Disney διαθέτει την δική της υπηρεσία streaming και τόσο το franchise του «Star Wars», όσο και οι τίτλοι της Marvel που η Disney διαθέτει, θα αποτελέσουν τα μεγαλύτερα όπλα για την προσέλευση συνδρομητών στην νέα πλατφόρμα.

Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρεσίες streaming αρχίζουν να κυριαρχούν στην οικιακή ψυχαγωγία και με την είσοδο της Disney και της Apple στο χώρο που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν το Netflix, το Amazon και το Hulu, το περιεχόμενο αυτών των υπηρεσιών αναμένεται να γίνει ακόμη καλύτερο…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.