Ο Todd Haynes Στο Ντοκιμαντέρ «The Velvet Underground»

0

Το συγκρότημα «The Velvet Underground» μπορεί να μην έγινε ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές ή να πούλησε εκατομμύρια δίσκων, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιρροή τους στην ρόκ. Το Αμερικανικό συγκρότημα που είχε για σύντομο χρονικό διάστημα τον Andy Warhol στη θέση του μάνατζερ, σχηματίστηκε στην Νέα Υόρκη το 1964 απο τους Lou Reed, John Cale, Sterling Morrison και τον Angus MacLise (ο οποίος το 1965 αντικαταστάθηκε απο τον Moe Tucker).

Ο Todd Haynes Στο Ντοκιμαντέρ "The Velvet Underground"

Ο Todd Haynes Στο Ντοκιμαντέρ "The Velvet Underground"

Todd Haynes

Με πειραματικό ήχο και συχνά μηδενιστική διάθεση, οι «The Velvet Underground» κατάφεραν να επηρρεάσουν και ίσως να προετοιμάσουν το έδαφος για την δημιουργία της punk rock και της μουσικής new wave.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του ντοκιμαντέρ «The Velvet Underground» που ετοιμάζουν η Polygram Entertainment και η Verve Label Group.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει ο Todd Haynes («Velvet Goldmine», «I’m Not There», «Carol», «Wonderstruck»), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τους Christine Vachon, Danny Bennett, Carolyn Hepburn, Julie Goldman, Chris Clements και David Blackman.

Σύμφωνα με τον Todd Haynes:

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος απο την συμμετοχή μου σε αυτό το project με τους συνεργάτες μου στη Universal Music Group. Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ για ένα απο τα πιο ριζοσπαστικά συγκροτήματα της ρόκ: τους The Velvet Underground.»

Το πολύ ενδιαφέρον μουσικό ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019….

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.