Το «The Laundromat» Του Steven Soderbergh Στο Netflix?

0

Τα τελευταία χρόνια ο Steven Soderbergh («Traffic», «Ocean’s Eleven», «Erin Brockovich») έχει εκδηλώσει τάσεις απεμπλοκής απο το mainstream Hollywood, αναζητώντας περισσότερη δημιουργική ελευθερία και στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην τηλεόραση με σειρές όπως το «The Knick» και το «Mosaic».

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θέλεις να επιστρέψεις στα φίλμ, απολαμβάνοντας την μέγιστη δημιουργική ελευθερία? Τότε πηγαίνεις στο Netflix και εκεί μάλλον θα υλοποιήσει ο Soderbergh το «The Laundromat», την νέα του ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο «Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite», που έγραψε ο Jake Bernstein.

Σύμφωνα με το THR, η πλοκή της ταινίας εστιάζει στην υπόθεση των Panama Papers, μιας διαρροής εγγράφων που φανέρωσε το πως η νομική φίρμα του Παναμά Mossack Fonseca, επέτρεψε στους πλούσιους και δικτυωμένους πελάτες της να διοχετεύσουν χρήματα παράνομα σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει ο Scott Z. Burns («Contagion»), ενώ το casting που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τα ονόματα των Meryl Streep, Gary Oldman και Antonio Banderas.

Αν και τα τελευταία φίλμ («Logan Lucky» & «Unsane») του Steven Soderbergh δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, το σίγουρο είναι πως ο Αμερικανός σκηνοθέτης διαθέτει το δικό του στύλ και αν όλες οι συνθήκες είνα ευνοϊκές, τότε το «The Laundromat» μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".