Ο Sam Raimi Θα Σκηνοθετήσει Το "The Kingkiller Chronicle"

0

Αν και τα τελευταία χρόνια ο Sam Raimi ("Spider-Man", "Drag Me to Hell", "Oz the Great and Powerful") έχει αραιώσει τις σκηνοθετικές του δουλειές, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ταλαντούχος σκηνοθέτης δεν ασχολείται στο παρασκήνιο με διάφορα μελλοντικά σχέδια. Το 2016 είχαμε αναφερθεί στο remake του "A Prophet", της γαλλόφωνης ταινίας του Jacques Audiard και το "World War 3", ένα επικό blockbuster που αν και μοιάζει στάσιμο εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό.

Έκτος όμως απο αυτά τα δυο projects, ο Sam Raimi φαίνεται να βάζει στην ατζέντα του και ένα νέο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του THR, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ανέλαβε την σκηνοθεσία και στο "The Kingkiller Chronicle", την κινηματογραφική μεταφορά της σειράς βιβλίων του Pat Rothfuss.

Ο Sam Raimi Θα Σκηνοθετήσει Το "The Kingkiller Chronicle"

Η σειρά βιβλίων φαντασίας του Rothfuss ξεκίνησε το 2007 με το "The Name of the Wind", ενώ το 2011 ακολούθησε το "The Wise Man's Fear". Η σειρά βιβλίων που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα απο 10 εκατομμύρια αντίτυπα, αναμένεται να ολοκληρωθεί με ένα τρίτο τόμο που θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον.

"Αφηγούμενη απο τον ίδιο τον Kvothe, αυτή είναι μια ιστορία του μαγικά χαρισματικού νεαρού άνδρα, που θα εξελιχθεί στον πιο διαβόητο μάγο που είδε ποτέ ο κόσμος.

Η προσωπική αφήγηση της παιδικής ηλικίας του σε έναν θίασο που ταξίδευε, τα χρόνια που πέρασε σαν ένα σχεδόν άγριο ορφανό παιδί σε μια πόλη με μεγάλη εγκληματικότητα, η παράτολμη πλήν επιτυχημένη προσπάθεια του να εισέλθει σε ένα θρυλικό σχολείο μαγείας και η ζωή του σαν φυγάς ύστερα απο τον φόνο ενός βασιλιά, σχηματίζουν μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που παρόμοια της δεν έχουν συναντήσει στην σύγχρονη λογοτεχνία."

Την ώρα που η κινηματογραφική μεταφορά του "The Kingkiller Chronicle" σχεδιάζεται, το δίκτυο Showtime ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά που θα λειτουργήσει σαν prequel, κάτι που σημαίνει ότι το έγχειρημα είναι σοβαρό και πιθανότατα θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς.

Όπως και να έχει, η επιστροφή του Sam Raimi στα blockbuster είναι θέμα χρόνου (αν και πρίν απο λίγες εβδομάδες αρνήθηκε την σκηνοθεσία της ταινίας του Flash), ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, καθώς ο εκκεντρικός σκηνοθέτης διαθέτει και την φαντασία, αλλά και την διαφορετική οπτική που χρειάζονται αυτές οι ταινίες...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.