Πρώτη Ματιά Στο "The Man Who Killed Don Quixote"

0

Η ιστορία του Terry Gilliam με την διάσημη νουβέλα του Miguel de Cervantes κρατά πολλά χρόνια τώρα, πάρα πολλά ίσως. Η παραγωγή της ταινίας του Gilliam με τον τίτλο "The Man Who Killed Don Quixote", ξεκίνησε το 1998 με τον Jean Rochefort στο ρόλο του Quixote και τον Johnny Depp στο ρόλο του Sancho Panza.

"Ενα στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, ταξιδεύει ανάμεσα στο Λονδίνο του 21ου αιώνα και την La Mancha του 17ου αιώνα, εκεί όπου ο Don Quixote θα τον μπερδέψει με τον Sancho Panza."

Ομως ύστερα απο μια σειρά προβλημάτων η ταινία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ πολλές σκηνές της κατέληξαν να προβληθούν στο ντοκυμαντέρ "Lost in La Mancha" που κυκλοφόρησε το 2002.

Το 2008, ο Gilliam ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με πρωταγωνιστές τους John Hurt ("Contact") και Jack O’Connell ("Godless"), όμως και αυτή η προσπάθεια πάγωσε λόγο της σοβαρής ασθένειας του Hurt.

Το 2016, ο Terry Gilliam επιχείρησε για μια τελευταία φορά να υλοποιήσει το όραμα του και όλα δείχνουν πως επιτέλους τα κατάφερε, αφού σε μια πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε:

"Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το κόψιμο. Τώρα απλώς σκαλίζουμε διάφορα πράγματα εδω και εκεί. Βέβαια έχουμε ακόμη μήνες δουλειάς με τα οπτικά εφέ, τον ήχο και την μουσική. Ομως όσον αφορά την ιστορία, έχουμε τελειώσει και είναι πραγματικά πολύ όμορφη."

Όπως προαναφέραμε, στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Terry Gilliam ("Fear and Loathing in Las Vegas", "Twelve Monkeys"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Tony Grisoni ("Fear and Loathing in Las Vegas", "Tideland"), βασισμένοι φυσικά στη διάσημη νουβέλα του Miguel de Cervantes.

Ο Jonathan Pryce (Don Quixote ) και ο Terry Gilliam, στα γυρίσματα της ταινίας.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δόν Κιχώτη βρίσκεται ο Jonathan Pryce ("Game of Thrones"), o Adam Driver ("Star Wars: The Force Awakens") υποδύεται τον χρονοταξιδευτή Toby, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Olga Kurylenko ("Quantum of Solace"), Stellan Skarsgård ("Nymphomaniac"), Jordi Mollà ("Blow"), Eva Basteiro-Bertoli ("Black Bread"), Joana Ribeiro ("A Uma Hora Incerta"), Rossy de Palma ("Kika") και Jason Watkins ("Taboo").

Έτσι και ύστερα απο σχεδόν είκοσι χρόνια ατυχιών και εμποδίων, το "The Man Who Killed Don Quixote" του Terry Gilliam παίρνει το δρόμο για τις αίθουσες, έχοντας ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μας για το τελικό αποτέλεσμα, που ως συνήθως αναμένεται άκρως παρανοϊκό.

Το φίλμ που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του πρίν απο μερικούς μήνες, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του post-production, ενώ η κυλοφορία του στις αίθουσες (που έχει αναλάβει η Amazon Studios) αναμένεται μέσα στο 2018...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.