Πρώτη Ματιά Στο «The Professor and the Madman»

0

Πρόκειται για το «The Professor and the Madman», την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «The Surgeon of Crowthorne», που έγραψε ο Simon Winchester. Τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς αποκτήθηκαν απο τον Mel Gibson το 1998 με σκοπό να σκηνοθετήσει το φίλμ, όμως λόγο φόρτου εργασίας περιορίστηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε χρέη παραγωγού.

«Το φίλμ αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας του Λεξικού του Πανεπιστημίου του Oxford, μια ιδιαίτερα περιέργη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Το 1857 ο Καθηγητής James Murray ξεκίνησε την δημιουργία του Λεξικού Oxford της Αγγλικής και αρχειοθέτησε περισσότερες απο 10,000 εγγραφές απο κάποιον Dr. W.C. Minor, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται εγκλεισμένος σε άνα άσυλο για παρανοϊκούς εγκληματίες.»

Αν και ο James Murray ήταν αυτός που δημιούργησε το διάσημο λεξικό, ο χαρακτήρας του Dr. W.C. Minor είναι αυτός με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο χειρουργός W.C. Minor προσέφερε τις υπηρεσίες του κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου, εκεί όπου η κτηνωδία του πολέμου και οι εικόνες φρίκης που αντιμετώπισε τον κλόνισαν ψυχικά και αργότερα τον οδήγησαν στο να σκοτώσει μέσα σε σύγχυση έναν αθώο άνθρωπο που τον πέρασε για διαρρήκτη.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Farhad Safinia, ο σεναριογράφος του «Apocalypto», ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεπούτο και υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους John Boorman («Excalibur») και Todd Komarnicki («Sully»), βασισμένοι στο βιβλίο του Simon Winchester.

Πρώτη Ματιά Στο "The Professor and the Madman"

Στο ρόλο του Καθηγητή James Murray βρίσκεται ο Mel Gibson, ενώ στο ρόλο του παρανοϊκού Dr. W.C. Minor, βρίσκεται ο ο Sean Penn. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Steve Coogan, Jeremy Irvine, Natalie Dormer, Jennifer Ehle, Ioan Gruffudd, Adam Fergus, Brendan Patricks, David Crowley,Brian Fortune.

Η ταινία που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πρίν απο μερικούς μήνες, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές του 2018.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.