Πρώτη Ματιά: "Ready Player One"

0

Αν και η τελευταία του ταινία, το πανάκριβο "The BFG", απέτυχε παταγωδώς στο box-office, ο Steven Spielberg συνεχίζει ακάθεκτος το δυναμικό comeback των τελευταίων χρόνων καθώς πρίν απο μερικές ημέρες ξεκίνησε τα γυρίσματα του "Ready Player One", της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου best-selling βιβλίου που έγραψε ο Ernest Cline.

"Το έτος 2044, η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημο μέρος για να ζείς. Η μόνη στιγμή που ο έφηβος Wade Watts νιώθει πραγματικά ζωντανός, είναι όταν μπαίνει στην εικονική πραγματικότητα που είναι γνωστή ως OASIS. Ο Wade αφιέρωσε τη ζωή του μελετώντας τους γρίφους που βρίσκονται κρυμμένοι μέσα σε αυτό τον εικονικό κόσμο. Μια σειρά γρίφων που είναι βασισμένοι στην ποπ κουλτούρα των περασμένων δεκαετιών και που το ξεκλείδωμα τους υπόσχεται μεγάλη δύναμη και πλούτη σε αυτόν που θα τα καταφέρει.

Οταν όμως ο Wade πέφτει πάνω στο πρώτο στοιχείο, βρίσκεται ξαφνικά περικυκλωμένος απο άλλους παίκτες που επιθυμούν να τον σκοτώσουν για να πάρουν το έπαθλο. Ο αγώνας ξεκίνησε και άν ο Wade θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να κερδίσει και να αντιμετωπίσει τον αληθινό κόσμο, ένα κόσμο απο τον οποίο προσπαθούσε πάντα να δραπετεύσει."

Το σενάριο της ταινίας που τοποθετεί τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε ένα εικονικό κόσμο να διαγωνίζεται σε διάφορα δημοφιλή videogames των εταιρειών Atari & Nintendo, έχει γράψει ο Zak Penn ("X-Men: The Last Stand", "The Incredible Hulk"), ενώ όπως προαναφέραμε την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Steven Spielberg.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Wade Watts βρίσκεται ο Tye Sheridan ("X-Men: Apocalypse"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Olivia Cooke ("Bates Motel"), Ben Mendelsohn ("Bloodline"), Mark Rylance ("Bridge of Spies"), Simon Pegg ("Star Trek"), Win Morisaki και TJ. Miller ("Silicon Valley").

Οπως και στις περισσότερες ταινίες του Spielberg, έτσι και στο "Ready Player One" την μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο John Williams, ενώ στην θέση του κινηματογραφιστή βρίσκεται ο καταξιωμένος Janusz Kaminski ("War of the Worlds", "Schindler's List").

Το φιλόδοξο "Ready Player One" που γυρίζεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Μαρτίου του 2018...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.