Πρώτη Ματιά: "Nocturnal Animals" Του Tom Ford

0

Πρόκειται για το "Nocturnal Animals", την κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας "Tony and Susan", που έγραψε ο Austin Wright.

"Δεκαπέντε χρόνια πρίν, η Susan Morrow εγκατέλειψε τον σύζυγο της Edward Sheffield. Μια μέρα και ενώ βρίσκεται στην άνεση του σπιτιού της και του δεύτερου γάμου της, λαμβάνει εντελώς ξαφνικά ένα δέμα που περιλαμβάνει το χειρόγραφο της πρώτης νουβέλας που έγραψε ο πρώην σύζυγος της. Εκτός απο το χειρόγραφο μέσα στο δέμα υπάρχει και μια σημείωση του πρώην της, που της ζητά να διαβάσει τη νουβέλα, καθώς όπως της αναφέρει υπήρξε η καλύτερη κριτικός των έργων του.

Καθώς η Susan ξεκινά να διαβάζει, εισέρχεται στην φανταστική ζωή του χαρακτήρα του Tony Hastings, ενός καθηγητή μαθηματικών ο οποίος οδηγεί το αυτοκίνητο που μεταφέρει την οικογένεια του στο εξοχικό τους σπίτι στο Maine. Και καθώς διαβάζουμε μαζί της, ταξιδεύουμε και εμείς. Καθώς οι συνηθισμένες και πολιτισμένες ζωές των Hastings βγαινούν εκτός πορείας με έναν καταστροφικό και βίαιο τρόπο, η Suzan επιστρέφει και πάλι στο παρελθόν, εκεί όπου θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το σκοτάδι που ζεί μέσα της και να αναγνωρίσει τον φόβο που σκεπάζει το μέλλον της και που μπορεί να αλλάξει τη ζωή της."

Πρώτη Ματιά "Nocturnal Animals"

Στην σκηνοθεσία και το σενάριο βρίσκεται ο Tom Ford, ο οποίος ύστερα απο μια μεγάλη καριέρα στο χώρο της μόδας σκηνοθετεί το δεύτερο του φίλμ, ύστερα απο το "A Single Man" που κυκλοφόρησε το 2009.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Susan Morrow βρίσκεται η εξαιρετική Amy Adams ("American Hustle", "Man of Steel"), ενώ στο ρόλο του χαρακτήρα Tony Hastings, βρίσκεται ο Jake Gyllenhaal ("Prisoners", "Nightcrawler"). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Michael Shannon, Isla Fisher, Armie Hammer, Aaron Taylor-Johnson και Laura Linney.

Με ενδιαφέρουσα πλοκή και ενα πολύ αξιόλογο cast, το "Nocturnal Animals" του Tom Ford αποτελεί ένα μεγαλό ερωτηματικό, καθώς ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποδειχθεί το ίδιο ικανός και στην σκηνοθεσία.

Η ταινία της Focus που φιλοδοξεί να μπεί στην κούρσα των Oscars, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 10 Νοεμβρίου.

Εικόνες: Entertainment Weekly

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.